Продължаваме промяната ще подкрепи предоставянето на военно-техническа помощ според възможностите

...
Продължаваме промяната ще подкрепи предоставянето на военно-техническа помощ според възможностите
Коментари Харесай

ПП подкрепят военно-техническата помощ за Украйна, нито дума за оръжия

" Продължаваме промяната " ще поддържа даването на военно-техническа помощ съгласно опциите на българската и потребностите на украинската страна, съобщи ръководителят на парламентарната група Андрей Гюров.

Позицията на " Продължаваме промяната " от началото на спора е поредна. България поддържа териториалната целокупност на Украйна. Присъединяваме се към позицията на интернационалната общественост за наказание на оповестените военни дейности от страна на Русия. Присъединяваме се към апелите за деескалация на напрежението, сподели още Гюров от парламентарната естрада.

Като предвидим и рационален сътрудник в Европейски Съюз и НАТО във връзка с решението, което следва да вземем през днешния ден, „ Продължаваме промяната” ще поддържа даването на военно-техническа помощ за Украйна, съгласно опциите на българската и потребностите на украинската страна, сподели ръководителят на ПГ на ръководещите.

В Народното събрание постъпи писмо от президента Володимир Зеленски, импортирано от украинския дипломат в София Виталий Москаленко, в което се показва, че управляващите в Киев чакат България да ремонтира тяхна военна техника.

Зеленски чака българска поддръжка за европейската интеграция на Украйна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР