Продължаваме Промяната (ПП) не затваря пътя за преговори, но не

...
Продължаваме Промяната (ПП) не затваря пътя за преговори, но не
Коментари Харесай

ПП не затваря пътя за преговори, но не иска в правителство с лидерите на ДПС, ГЕРБ и ИТН -

" Продължаваме Промяната " (ПП) не затваря пътя за договаряния, само че не желаеме да изневерим на правилата си, които сме сложили като главно условие и те са нулева приемливост към корупция. Това сподели за Нова телевизия и. д. ръководител на Народното събрание (НС) Мирослав Иванов.

Политическа партия върна вторият изследователски мандат за проекто кабинет с министър председател Асен Василев на президента, защото не съумя да откри нужната парламентарна поддръжка от 121 гласа. Вторият мандат ще бъде връчен на ГЕРБ, които обявиха, че ще го върнат. Третият изследователски мандат би трябвало да бъде връчен от президента на партия по негов избор, а не по-големина на парламентарната група, както са първите два. Българска социалистическа партия и Демократична България изявиха предпочитание да се опитат да сформират кабинет, в случай че получат мандат 

Иванов каза, че целта на Политическа партия не е да се отиде на избори, само че съобщи:

" За нас е безпредметно да се сформира кабинет, който не желае да извърши правосъдната промяна и да се бори с корупцията. Именно в битката с корупцията виждаме главния мотор оттук насетне за промени ".

" Влизане в държавно управление с Движение за права и свободи, ГЕРБ, " ИТН " (ИТН), със сегашните им водачи, за нас ще бъде прекомерно огромен компромис с нашите полезности ", сподели Иванов. Оставаме правилни на това, което сме споделили - има стратегия и тя включва правосъдната промяна и антикорупционната стратегия, уточни той. Ако народните представители на Има Такъв Народ желаят да поддържат тази стратегия, състав на държавно управление и кабинет е вероятен, в случай че ли не, в случай че тяхното управление се резервира, не виждам по какъв начин ще се сформира, добави ръководителят на Народно събрание. По думите му Има Такъв Народ не са диалогични и вървят в посока, която прекомерно мощно се разграничава от тази на Политическа партия, Българска социалистическа партия и " Демократична България ". По мотив саботиране на работата на Комисията по конституционни и правни въпроси в Народното събрание, той сподели: " Това беше следващият очевиден сигнал, че сътрудниците от Има Такъв Народ, с това управление, не желаят да извършат антикорупционната промяна ".

В отговор на въпроси за резултатите от възможни последващи избори, Мирослав Иванов изрази убеденост, че ще има излъчен кабинет и по-висока изборна интензивност. Ще имаме по-висок резултат, тъй като не се поддадохме на изкушението да създадем компромис със своите правила, сподели още той.

Председателят на Народно събрание предвижда, че партията на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев " Български напредък " няма да мине 4-процентната преграда.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР