Продължаваме Промяната“ (ПП), Демократична България“ (ДБ), БСП и независими депутати

...
Продължаваме Промяната“ (ПП), Демократична България“ (ДБ), БСП и независими депутати
Коментари Харесай

Ако се разпаднат нещата, отиваме на избори. Василев търси подкрепа за кабинет, обсъжда се програма за 6 месеца

„ Продължаваме Промяната “ (ПП), „ Демократична България “ (ДБ), Българска социалистическа партия и самостоятелни депутати разискват управническа стратегия за ново държавно управление на експертни диалози в Народното събрание. Българска телеграфна агенция събра мнения пред публицисти на участници в диалозите, от които излиза наяве, че обсъжданата стратегия е за интервал от 6 месеца.

В събота и неделя се организираха консултациите сред трите обединения и самостоятелните депутати. Ден по-късно стартира работата по програмата на експертно равнище.

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев сподели, че не са обсъждани разпределения на министерства.

"Единственото, което сега говорихме, бяха шест или седем законодателни целта, които Народното събрание би трябвало да свърши през идващите шест месеца, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, свързани с Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) ", съобщи Василев.

Министърът на финансите в оставка и претендент за министър председател Асен Василев заяви, че е засегнал тематиката за нуждата от незабавни промени в Закона за хазарта, с които да се подсигурява запазването на над 1000 пункта на Спортния тотализатор.

На въпрос, обвързван с изказвания на Слави Трифонов, че всеки ден от Политическа партия звънят на негови депутати, Василев сподели:

"Аз не им звъня, не ги диря и не мога да го разясня. Единственото нещо, което мога да разясня пред вас, е че в случай че в ПГ на "Има подобен народ " - 19-те индивида, към момента има хора, които считат, че публичният интерес е по-голям от персоналния интерес на господин Трифонов и група към него, най-добре да изоставен и да го разгласят в точния момент, тъй като в случай че в този момент се разпаднат нещата, отиваме на избори ".

Настимир Ананиев , народен представител от Политическа партия, сподели, че управническата стратегия е преди всичко и по-късно ще се разискват министрите.

По думите на министъра на нововъведенията и растежа в оставка Даниел Лорер продължава дейната работа в две посоки – законодателна и изпълнителна. Целта е след диалозите съдружните сътрудници да излязат с подготвени цели, които да са написани във времева рамка в околните шест до девет месеца.

Той акцентира, че е значимо да има поддръжка от повече от 12 народни представители. "За да има постоянна работа, в която работим за приходите на хората, е значимо това да се случва в постоянна институционална среда. Не имам вяра държавно управление на малцинството да може да го направи ", сподели Лорер.

Министърът на електронното ръководство Божидар Божанов също разяснява, че към този момент не е обсъждано оставането му на поста, а единствено програмата на държавното управление в идващите месеци.

До тази обстановка се стигна, откакто през юни водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов изтегли партията си от ръководещата коалиция. По-късно най-голямата опозиционна партия ГЕРБ внесе избор на съмнение, с който беше свалено държавното управление. Това докара до многохилядни митинги в столицата.

След оповестяването на решението на Трифонов да изтегли партията и министрите си от ръководството, петима депутати от парламентарната група, както и министърът на спорта Радостин Василев, оповестиха, че напущат партията. Отцепилите се депутати са част от договарящите за ново държавно управление.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР