Продължаваме промяната по казуса Капитан Андреево след като стана ясно,

...
Продължаваме промяната по казуса Капитан Андреево след като стана ясно,
Коментари Харесай

Продължаваме промяната с позиция за сагата Капитан Андреево: Вече няма монопол на границата

" Продължаваме промяната " по проблема " Капитан Андреево " откакто стана ясно, че БАБХ напълно ще прави товаро-разтоварителните действия на границата.

" Една от най-мащабните борби на кабинета " Петков " против корупцията – за държавния надзор върху Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", означи значима победа. Със заповед на проф. Христо Даскалов, БАБХ публично прави и товаро-разтоварните действия на " Капитан Андреево ". Благодарение на «Продължаваме промяната», Евролаб 2011 към този момент няма монопол и при лицата, виновни за разтоварването на артикули на границата.

По думите им Евролаб 2011 следва да бъде глобена поради противозаконното блокиране на чиновници на БАБХ през последните дни и възпрепятстване на тяхната работа, а жандармерията ще следи за спазването на закона на място ".

" На 2 август взаимна междуинституционална инспекция откри, че Евролаб 2011 е в тежки нарушавания на Закона за държавната благосъстоятелност и по претендирания от тях контракт за наем на парцелите на БАБХ на границата. Заради откритите нарушавания компанията следва да бъде изведена от тях.

Тези решителни дейности на страната би трябвало да обезвреждат четирите стълба на монопола.

Припомняме, че в продължение на 10 години ръководството на ГЕРБ си затваряше очите за частния монопол и многочислените проблеми на най-голямата сухопътна граница в Европа и вход към Европейски Съюз – макар сигналите и забележките даже от европейски институции и евродепутати.

Ние сложихме завършек на схемата, която позволяваше страната да е златната кокошка за малко на брой определени. С дейностите си станахме неуместни на мафиотски, лобистки и политически кръгове. Върнахме държавността на границата с цената на закани, оферти за подкупи, оскърбителен акции и събаряне на държавното управление. а българските жители заплатиха за частните ползи с следващите избори ", пишат от Политическа партия.



Според тях, в този момент вместо " в джоба на " Евролаб 2011 " и техните политически лобисти и покровители, стотици милиони към този момент ще влизат в бюджета, за всички жители ".

" Необратимо е стягането и на лабораторния надзор, което стартира още на 20 май, тъй че в никакъв случай повече хората да не се съмняват дали поставят на масата си плодове и зеленчуци със повишено наличие на пестициди.

Вносните артикули в България и Европейски Съюз от трети страни дълги години са оказвали ценови напън върху българските производители на плодове и зеленчуци, тъй като строгият надзор не важеше за тях. С разбиването на тази скица българските производители станаха по-конкурентоспособни

И нещо доста значимо за всички българи, които желаят да живеят като жители на демократична Европа и да могат да пътуват свободно в Европейски Съюз – краят на частния монопол на Капитан Андреево приближава България с още една стъпка към Шенген – приоритет на кабинета Петков. На финала на процеса сме, като предстоят последни инспекции. Очакваме позитивен резултат до края на годината и приемане на България в Шенген! ", приключват позицията си от Политическа партия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР