Продължаваме промяната и Демократична България ще се явят заедно на

...
Продължаваме промяната и Демократична България ще се явят заедно на
Коментари Харесай

Продължаваме промяната и Демократична България ще се явят заедно на местните избори

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " ще се явят дружно на идните локални избори на 29 октомври.

Двете обединения ще се записват като коалиция и ще вземат участие с общи претенденти за кметове и общински съветници в съвсем цялата страна.

Там, където не успят да повдигнат общ претендент за кмет, те ще се издигат посредством инициативни комитети.

Решението за взаимно присъединяване в локалния избор, идва след месеци диалози сред двете обединения.

В последна сметка Политическа партия и Демократична България са се обединили към мнението, че в случай че се явяват поотделно, съществува риск от делене на електората, от което ще изгубят и двете партии.

Това обаче върви със своята цена, защото нито един от мощните претенденти на обединяването няма да бъде кандидат за кметския пост, разясняват източници на „ Дневник “ от " Демократична България ".

Най-заплетена е обстановката с избора на общ претендент за кмет на Бургас.

Там " Продължаваме промяната " държи на кандидатурата на Константин Бакчийски. Според източници в обединението, водачите на групировката се надяват той да дърпа гласове от " Възраждане ", защото актуалният народен представител е прочут с проруските си позиции - той не поддържа наказания против Русия, нито военна помощ за Украйна.

В " Демократична България " обаче не били съгласни да се асоциират с сходна персона и по тази причина упорстват на своя претендент Димитър Найденов, който също е народен представител в 49-тото Народно заседание.

За да се откри излаз от обстановката, двете обединения решили: Бачийски и Найденов ще бъдат издигнати от инициативни комитети, а обединението ще взе участие единствено с листа за общински съветници.

Подобна е обстановката и във Видин. Там разногласието кой е да бъде претендент за кмет е сред сегашния народен представител Любен Иванов и някогашния подобен Иво Атанасов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР