Продължаваме промяната и Демократична България са сключили коалиционно споразумение и

...
Продължаваме промяната и Демократична България са сключили коалиционно споразумение и
Коментари Харесай

"Продължаваме промяната - Демократична България" e коалицията, която ще участва на изборите

Продължаваме смяната " и " Демократична България " са сключили съдружно съглашение и ще се явят дружно на предварителните парламентарни избори на 2 април. Това стана известно от изявление на досегашния народен представител от " Демократична България " Ивайло Мирчев пред Българската национална телевизия (БНТ).

" Имаме единодушие, съдружно съглашение, на практика има коалиция сред " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", ще се явим дружно на изборите под името " Продължаваме промяната " - " Демократична България ", сподели Мирчев. По думите му задачата на обединението е да получи най-вече гласове на идните избори, с цел да получи от президента първия мандат за сформиране на държавно управление.

Пред " Дневник " съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов разяснява, че към този момент съдружното съглашение не е детайлно. Обяви, че обединението се съставлява от Кирил Петков и Асен Василев от " Продължаваме промяната " и от Христо Иванов и Атанас Атанасов от " Демократична България ". Срокът за регистрация на партии и обединения за изборите на 2 април в Централната изборна комисия (ЦИК) е до края на деня на 15 февруари.

 Кога ще знам с кой номер ще гласоподавам, по какъв начин на различен адрес, или значими периоди за изборите Кога ще знам с кой номер ще гласоподавам, по какъв начин на различен адрес, или значими периоди за изборите

По думите на Иванов не престават да се водят договаряния и дотацията, която обединението се чака да получи след изборните резултати, каква тъкмо да е програмата ѝ. Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков не отговори на позвъняванията на " Дневник " за повече информация за новата коалиция.

 Цветозар Томов, ЦИК: Ако успеем с видео наблюдението, най-съществените опасности в изборите ще бъдат следени Цветозар Томов, ЦИК: Ако успеем с видео наблюдението, най-съществените опасности в изборите ще бъдат следени

На последния избор - през октомври 2022г., " Продължаваме промяната " отхвърли предизборна коалиция на " Демократична България " като се базира на поръчани от партията социологически изследвания, съгласно които двете обединения поотделно ще имат повече депутати, тъй като ще привлекат по-широка публика. Сега за предизборна коалиция (за предварителните парламентарни избори) сред " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". Последно през вчерашния ден (9 февруари) Ивайло Мирчев разяснява, че двете обединения разискват или предизборна коалиция, или да се явят поотделно, с обособени листи, само че в новия парламент да образуват обща парламентарна група.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР