Продължаваме промяната и Демократична България няма да подкрепят първия мандат

...
Продължаваме промяната и Демократична България няма да подкрепят първия мандат
Коментари Харесай

Окончателно! ПП – ДБ няма да подкрепят Габриел за премиер, ще опитат кабинет с втория мандат

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " няма да поддържат първия мандат на ГЕРБ и стартират да работят за втория мандат, който виждат като единствената опция за България да не върви на шести избори. Това обявиха Кирил Петков и Христо Иванов след серия от съвещания на другите формати в обединението.
Прочетете още
“Започваме съвещания с всички политически сили в Народното събрание по тяхната подготвеност да поддържат съответни промени конституционни промени ”, разгласи Христо Иванов. Ситуацията, която се сътвори в последните дни, удостоверява нашата дълготрайна позиция, че българската политическа и институционална система не може да се възстановява без дълбока амбициозна смяна в конституцията във връзка с Висш съдебен съвет и прокуратурата, изясни той.

“Видно е, че всичко останало дава къси съединения, тъй че ще стартираме този диалог, с цел да забележим има ли политическа база, на която може да се образува конституционно болшинство, на база на което да бъде осъществен вторият мандат ”, изясни Иванов. Ще беседват с всички политически сили. 

„ Ще работим за втория мандат, който виждаме като единствен вид, с цел да не идем на шести избори “, съобщи Кирил Петков.

Това значи, че съвсем несъмнено проектокабинетът „ Габриел “ няма да събере нужния брой гласове. „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия към този момент оповестиха, че няма да го поддържат, а гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ нямат болшинството.

Очаквайте детайлности!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР