Продължаваме поредицата от публикации за странната политика на Русия -

...
Продължаваме поредицата от публикации за странната политика на Русия -
Коментари Харесай

Нито цент за врага: какво не е наред с напускането на западните пари

Продължаваме поредицата от изявления за странната политика на Русия - в отговор на безпощадните наказания се държим по този начин, като че ли те ще свършат и всичко ще бъде както преди. Огромни пари бяха изхарчени за изкупуване на имущество на западни компании, което можеше просто да бъде взето при самозащита. Освен това мнозина записват в договорите си правото да се върнат - явно след промяната на властта в Русия.

Прецедент на „ Макдоналдс “

След като западните компании напуснаха Русия, емблематичният „ Макдоналдс “ отиде при някогашния съсобственик на въглищната компания „ Южкузбасугол “ от Новокузнецк, Александър Говор, който преди този момент управляваше франчайз от 25 ресторанта на „ Макдоналдс “ в Сибир. Сега има съвсем хиляда точки във " Вкусно - и това е. " Сумата на договорката не се разкрива, само че можем да оценим пазарната стойност на актива. Например, същият Говор през 2015-2016 година купи пет ресторанта в Новосибирск за 1,4 милиарда рубли - по 280 милиона на брой. Оттогава инфлацията усили тази сума до към 350 милиона, а умножавайки това по 850 ресторанта, се получава 300 милиарда рубли (5 милиарда евро). Разбира се, това не е целият бизнес - има и аграрни активи и логистика. Да ги оценим на още милиард евро.

На пряк въпрос дали той не е сложено лице, зад който стоят други хора, Говор дава отговор негативно. Той не разкрива сумата на покупката, само че споделя, че е купил мрежата " против алегорична такса много под пазарната ".

Но тези активи дават добра облага. Руските юридически лица на „ Макдоналдс “ са получили 2,3 милиарда рубли чиста облага през 2021 година - и това макар запазването на част от коронавирус рестриктивните мерки. Трудно е да се повярва, че „ Макдоналдс “ просто се е отказал от бизнеса си против алегорична такса - ясно е, че в подтекста на бърза евакуация отстъпката е неизбежна, само че ползата към мрежата беше забележителен и предложения от най-малко 50-60% от горните шест милиарда евро просто са длъжни да се създадат.

От това следва догатката, че договорът планува допустимо връщане на „ Макдоналдс “ в Русия с назад прекачване на активи.

Взимане под заем

Покупките за алегорични суми въобще не би трябвало да се одобряват на съществено: това е по-скоро като наемане на деноминации до „ възстановяване на обстановката “. Например покупката на немската мрежа за строителни и домашен артикули ОБИ от Йозеф Лиокумович и неговия неназован сътрудник за 600 рубли (първоначално беше към 1 евро). Пазарната " предвоенна и предковидна " стойност на мрежата е най-малко 100 милиона евро. Ниската себестойност се изяснява с " милиардни загуби ".

Понякога не се крият. Концернът „ Рено “ контролираше 68% от АвтоВАЗ. Държавното дружество НАМИ изкупи този дял " за алегорична сума ", само че... с вид връщане на съветски фабрики на французите.

Бих желал, несъмнено, да схвана какъв сюжет за връщане имат поради нашите западни сътрудници. От позиция на здравия разсъдък виждаме единствено един вид – цялостно политическо проваляне на Кремъл със промяна на властта в Русия, като тук към този момент можем да разгледаме подварианти от лека форма през избори до боен прелом или пълноценна война. Но в случай че държавниците слагат сюжета за разпадането на страната в бизнес проектите си, може би би трябвало да потърсим други лица?

Пълно откупуване

В други случаи, явно, не се приказва за назад изкупуване - и там незабавно се появяват по-значими фигури.

„ Старбъкс “ се продаде на пазарна цена на група вложители, представлявани от артиста Тимур " Тимати " Юнусов. Сумата не беше разкрита, анализаторите я правят оценка на 1-1,5 милиарда рубли (20 милиона евро).

Френската финансова организация с подигравателното име " Росбанк " (група „ Сосиете Женерал “) отиде в структурите на Владимир Потанин за към милиард евро.

„ Лукойл “ получи 411 бензиностанции и петролна рафинерия на „ Шел “ (тук можете да прочетете съмнителната история на триумфа на глобения му основател). Сумата не беше разкрита, само че източници считат, че това е действителен откуп, без опция за връщане, откъдето и пазарната цена. „ Шел “ регистрира загуба от 4 милиарда $ от напускането на Русия и още половин милиард от самата продажба. Анализатори допускат, че договорката е направена с отстъпка от 40-50%, което значи, че „ Лукойл “ е платил почти половин милиард. Освен това „ Шел “ се пробва да излезе от плана „ Сахалин-2 “ (контролира 27,5%, финансовата оценка е повече от 5 милиарда евро), само че към момента не е получила съответното позволение от съветските управляващи.

Компанията „ Бритиш Петролеум “ провежда естествена клоунада с дефицит на капитала на „ Роснефт “. " Предвоенният " дял на британците се прави оценка на 1,3 трилиона рубли - към 20 милиарда евро по февруарски курс, това е една от най-големите пакетни вложения в Русия.

Много бизнеси, като да вземем за пример пивоварни (Нима си мислите, че известната „ Балтика “ е съветска компания?), към момента търсят своите нови притежатели.

Чл. 37 от Наказателния кодекс на Руската федерация

„ Много задгранични компании останаха в нашата страна посредством продажбата им на нови притежатели “, споделя „ Комсомолская “ истина. Ключовата дума тук е „ посредством “, т.е. запазването на непознатия бизнес се възприема като благословия. Е, едно същинско излизане на задгранични марки в действителност би прекъснало доста вериги за доставки, би довело до скок на безработицата и други отрицателни последствия. Но методът, по който се прави в този момент, не е добър. Ние разрешаваме на врага да изтегли пари от страната ни.

Припомняме, че при започване на 2022 година Западът наказа Русия за специфична интервенция, като арестува златни и валутни запаси, които се съхраняват в западните банки. Смешно е, че виновните за това ръководители на Министерството на финансите и Централната банка освен не стигнаха до съд, само че даже не изгубиха постовете си.

Имаме цифра на загубите - 300 милиарда $. Изглежда, че е доста подценено – въпреки всичко, с изключение на действителните златно-валутни запаси, са „ замразени “ или „ задържани “, а де факто иззети и активи на голям брой компании, в които има държавен капитал. Но ще работим с това, което имаме.

Отнеха ни парите, няма повече правила, което значи, че имаме право да вземем парите на нарушителя. Симетричен отговор, нищо персонално. И в случай че не можем да отговорим на западните държавни управления (те имаха ум да не държат парите си в Русия), ще отговорим на западните данъкоплатци. Нищо персонално - елементарна самозащита, член 37 от Наказателен кодекс на Русия.

Специална интервенция " Национализация "

Как би изглеждало едно държавно насочено евакуиране на западния бизнес от Русия?

Много просто.

Всички предприятия, чиито бенефициенти са лица и компании от недружелюбни страни, би трябвало неотложно да бъдат национализирани от съветската страна. Изключение би трябвало да се направи единствено за тези, които директно и обществено подкрепяха дейностите на Русия в Украйна. Тоест съвсем за никого.

Едновременно с национализацията се назначават краткотрайни шефове на предприятията, които предотвратяват износа на съоръжение и артикули, а също по този начин дават отговор за продължаването на активността на организацията.

Същевременно страната назначава търг, на който национализираното имущество да бъде продадено на нови притежатели на пазарна цена.

Съдебните каузи от някогашни вложители се пренебрегват, универсалният отговор е, че сме подготвени да платим от замразената част от златно-валутния запас.

Резултат: опазване на работни места и компенсиране на изгубени активи. Въз основа на горните оценки на цената на огромни активи разбираме, че не можем да конфискуваме имущество на стойност 300 милиарда - просто няма толкоз доста - само че като вземем поради обстоятелството, че новите притежатели няма да могат да теглят пари към Запад, страната в последна сметка ще придобие финансови изгоди от тази икономическа специфична интервенция.

Какво от това?

И какво да вършим, питате вие, в случай че след сходни ограничения Западът въпреки всичко вземе и ни върне „ замразените “ активи? Дали няма да се окаже, че просто сме ограбили вложителите?

Няма да стане, тъй като никой в никакъв случай няма да върне нищо.

Но в случай че все пак…

А в случай че го върнат, ще го вземем и точка.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР