Продължаваме да прекарваме повече време у дома, а (макар и

...
Продължаваме да прекарваме повече време у дома, а (макар и
Коментари Харесай

10 основни стъпки за детокс на гардероба ни

Продължаваме да прекарваме повече време вкъщи, а (макар и позабавил се) ни дава мотив освен да разчистим дома си, да прибавим и свежо в него, само че да създадем и оня „ детокс “ на дрешника, от който той се нуждае, изключително напролет. Последната една година сигурно ни накара да преосмислим отношението си към пазаруването и носенето на облекла, осъзнавайки, че нямаме потребност от толкоз доста неща и няма значение дали сме в локдаун, или не.

Това беше годината, в която сигурно по едно и също време заобичахме и намразихме спортните екипи. Но даже и да се върнем към естествения си обществен живот, евентуално няма да се разделим изцяло със, които редица звезди ни демонстрират по какъв начин могат да бъдат носени даже и с токчета, а суитшъртите да комбинираме с красиви ефирни поли. Как обаче по-лесно да се разделим с неща, които не носим, и да подредим тези, които желаеме да имаме в дрешника си?

Отделете си време! Може да бъде през уикенда или най-малко единият от двата почивни дни, тъй като ще се изненадате, че да извадите всичко от дрешника, да го разпределите и след това да го подредите още веднъж, лишава време, колкото и да сте проведени.



Подредете хаоса! Когато извадите всичко, го подредете по купчини – неща, които към този момент не ви трябват, тези, за които се колебаете, и други, които сигурно остават. Подсигурете се с няколко торби , в които да заделите облекла за подаряване, даряване, препродаване (знаем за, нали) и тези, които отиват за преработване, тъй като към този момент не могат да бъдат носени.

Наистина ли ви би трябвало? Да, знаем, че имате по някоя дреха, която доста харесвате, само че замислете се дали сте я обличали повече от един път за последната една година. И в случай че в действителност е по този начин, вероятността да я носите, е оскъдна. Бъдете безкомпромисни. Всичко, което към този момент не носите, отива в купчината „ не “.



Консултация с другар? За облеклата, за които се колебаете, можете да ползвате помощ от другар – в случай че не онлайн, то със фотография в онлайн чат, с който да се посъветвате –дали нещо си заслужава да бъде оставено, или не.

Детоксът в дрешника би трябвало да включва всичко – от облеклата за фитнес, през нощниците, до бельото и чорапите, тъй като там сигурно също се крият неща, които към този момент могат да бъдат изхвърлени. Помислете и за разнообразни аксесоари за съхранения в дрешниците и чекмеджетата, които улесняват организирането и вършат пространството да наподобява още по-подредено.

Да, подреждането по-късно може да се трансформира в същинско наслаждение – дали ще го извършите по тип дреха, или по цветове, е ваше решение. Еднаквите закачалки също ще оказват помощ и не, дано не бъдат телени.



Можете да отделите и тези типичен неща , които сплотяваме под определението капсулен дрешник, или облеклата и аксесоарите, които най-вече носите и комбинирате елементарно с останалата част от това, което сте решили да оставите. Така също ще си извършите равносметка кое в действителност ви е нужно.

Сезонните облекла можете да приберете в кутии за предпазване или да употребявате пликове за вакуумиране, в случай че желаете да спестите място. А когато най-после освободите място за нови неща, не бързайте да го затрупвате и си припомнете, че рационалното извършване на покупки е извънредно значимо. По-добре да инвестирате в малко, само че по-качествени неща, в сравнение с да се затрупвате с ненужни движимости.

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР