Продължавам да твърдя, че изкуствено се нагнетява едно напрежение в

...
Продължавам да твърдя, че изкуствено се нагнетява едно напрежение в
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: България не бива да е съпричастна към войни с какъвто и да е противник


" Продължавам да настоявам, че изкуствено се нагнетява едно напрежение в страната и то в някаква степен има и други цели. Нищо трагично не се е случило в такива мащаби, че да се стартира това масирано говорене ", това съобщи в ефира на БНР ръководителят на Комисията по защита и депутат от Българска социалистическа партия Атанас Зафиров, по отношение на нашумелия проблем Русия- НАТО. По думите му аргументи за създалото се напрежение се коренят у сили, които нямат интерес от устойчиво ръководство и резистентност в страната и употребяват всеки мотив за всяване на боязън и напрежение в популацията.

" Най-гласовити в тази ситуация са представителите на българската съпротива от ГЕРБ, които мисля, че в този случай би трябвало известно време да замълчат, тъй като точно те са повода за положението, в което се намират бранш " Сигурност " и българските въоръжени сили ", беше безапелационен Атанас Зафиров.

Зафиров моли да бъдем реалисти и установи, че има ескалация на напрежението сред Русия и Украйна, има диалози сред Щатите и Русия, чака се президента да организира видео-конферентен диалог и с европейски водачи, а в България имат уверението, че договарянията ще продължат.

" Ние - българското общество би трябвало да дадем отговор за бъдещето на българските въоръжени сили и бранш " Сигурност ". Трябва да отворим тази тематика, тъй като тя дълги години се неглижираше ", сподели още ръководителят на Комисията по защита. Той разяснява и въпроса със самолетите, които няма да учасват в бойни дейности, а са детайл от задачата, която е с кротичък темперамент.

" В България няма ситуирани съюзнически сили, няма други сили с изключение на българските и те няма по какъв начин да бъдат изтеглени. Всяко едно искане за разполагане на непознати сили би трябвало да мине през Народното събрание. Има си институционалния ред и той ще бъде извървян ", уточни националният представител на въпроса кой би трябвало да взима решенията по отношение на разположението на самолетите.

Зафиров разяснява, че въпросът ще премине първо през Съвета по сигурност, последвано от съвещанието на отрасловите комисии, след което се чака единно мнение на държавното управление по тематиката.

" Няма потребност да бягаме от диалозите " за " и " срещу " НАТО и " за " и " срещу " Русия ", тези диалози са извършени преди 18 години. България е взела своите решения и те са безапелационни ", съобщи ръководителят на Комисията по защита. Той бе безапелационен, че българската страна не би трябвало да бъде съпричастна към воденето на каквито и да е войни със какъвто и да е съперник. Зафиров добави, че в съдружното съглашение ясно е записано, че всички решения би трябвало да бъдат в подтекста на възобновяване на разговора с Русия. " Аз считам, че политическо решение ще бъде открито ", съобщи безапелационно депутатът от левицата. Той добави, че разговорът, взаимните взаимни отстъпки и опазване на взаимното държавно достолепие са най-правилните решения за справяне със обстановката.

В умозаключение Атанас Зафиров уточни, че е суверенно право на всяка една страна да взима лични решения в геополитически или различен проект.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР