Продължава влошаването на пандемичната картина в Европа. Броят на заразените

...
Продължава влошаването на пандемичната картина в Европа. Броят на заразените
Коментари Харесай

Втора вълна! Остро влошаване на пандемичната картина в Европа

Продължава утежняването на пандемичната картина в Европа. Броят на инфектираните с новия ковид в Испания надвиши 1 млн. души. Франция също е напълно покрай мрачния предел. Анти-рекорди по новозаразени означават в съвсем всички европейски страни.

Испания стана първата страна от Европейския съюз с повече от един милион инфектирани с новия ковид. Здравният министър Салвадор Иля прикани за фрапантни ограничения, тъй като, по думите му, епидемията е отвън надзор в страната. Крайнодясната партия Вокс даже внесе избор на съмнение на държавно управление на премиера социалист Педро Санчес, поради несправянето с пандемията, само че Народното събрание предстоящо го отхвърли.

" По-безотговорни сме, желаеме да честваме, да излизаме и да се събираме със фамилията и приятелите. Явно към момента не сме осъзнали, че единственият метод да избегнем заразяване е да съблюдаваме обществена отдалеченост, да не се събираме доста хора, да носим маска ". Това съобщи испанска гражданка.

За последните 12 дни Франция записва по над 25 хиляди инфектирани на ден и броят на инфектираните в страната е съвсем един милион. Това евентуално ще накара държавното управление да разшири географски полицейския час, какъвто все още е натрапен в Париж и още осем огромни градове.

Полицейският час от 21.00 до 06.00 часа ще бъде въведен в още 38 департамента на Франция, в това число и в отвъдморските ѝ територии, съобщи министър председателят Жан Кастекс, представен от Ройтерс. Мярката се постанова поради бързото разпространяване на ковид и скока в броя на инфектираните. Полицейският час влиза в действие от петък вечер.

Италианската област Лацио, където се намира столицата Рим вкарва от на следващия ден полицейски час, както и някои ограничавания за учебните заведения и университетите.

Чешките медици са записали рекорден брой инфектирани за последното денонощие - близо 15 хиляди. Правителство ще изиска от Народното събрание да удължи изключителното състояние и след 3 ноември, съобщи здравният министър.

Втора гръцка област - Касторя беше сложена под карантина, откакто за ден в Гърция бяха регистрирани 865 случая. Въведени са изключителни ограничения като носене на маски и на открито и възбрана за придвижване на локалните поданици отвън региона.

А улиците на Дъблин опустяха откакто Ирландия вкарва от тази нощ втора национална карантина. От на следващия ден комерсиалните обекти, чиято активност не е от първа нужда, ще бъдат затворени за шест седмици, а питейните заведения и заведенията за хранене ще могат да оферират единствено храна за у дома. Собствениците са изключителни обезпокоени от мярката.

" Новите ограничения ще ни изравнят със земята. Никой не знае дали ще успеем да преодолеем тази втора карантина тъкмо преди Коледа ", показа ирландски жител.

При население под 5 милиона души Ирландия е записала съвсем 1 900 умряли от новия ковид и стана първата европейска страна, която наново прибягва до общо затваряне.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР