Продължава скандалът с удара срещу НАП, а политиците си разменят

...
Продължава скандалът с удара срещу НАП, а политиците си разменят
Коментари Харесай

Огромна подкрепа в интернет трупа обвиненият за хакването на НАП

Продължава абсурдът с удара против Национална агенция за приходите, а политиците си разменят обвинявания за това кой и по какъв начин да поеме отговорността. В обществените мрежи, обаче, пораства известността на обвинявания за хакерската офанзива Кристиян Бойков.

20-годишният Бойков се трансформира в същинска интернет сензация. В обществените мрежи беше основана негова почитател група, в която бе качено и първото му изявление след ареста. В петък той приказва само пред NOVA.

Пробивът в системата на Национална агенция за приходите продължава да държи висок градуса на политическите пристрастености.

„ Това е една сериозна опасност и пробив на националната сигурност. Отговорността е на цялото държавно управление, тъй като гръмна подобен скандал. И те незабавно хващат един юноша, който нито има доказателство против него, нито нищо, с цел да замажат положението”, разяснява депутатът от Българска социалистическа партия и заместник-председател на Комисията по защита Николай Цонков.

„ Трябва да има осъдени, в случай че има пропуски. Не би трябвало да бъдат героизирани такива момчета и девойки, в случай че се откри кой е направил пропуща, служители държавни чиновници да бъде направено това, да бъде усъвършенствана отбраната. Приоритетите са обучение, в този момент започнахме и сигурно, ще стигнем и до кибер. Ние го осъзнаваме, само че нямаме такива пари в държавата”, разяснява някогашният вътрешен министър и член на Комисията по защита Валентин Радев.

Разследването продължава.

Очаква се при започване на новата седмица Национална агенция за приходите да е подготвен с приложението, което ще разреши на жителите да създадат инспекция, дали данните им са изтекли в публикуваните файлове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР