Продължава разследването на убийството на швейцарския бизнесмен в пернишкото село

...
Продължава разследването на убийството на швейцарския бизнесмен в пернишкото село
Коментари Харесай

Заплита се мистерията около убийството на бизнесмена в село Кладница - какви са версиите

Продължава следствието на убийството на швейцарския предприемач в пернишкото село Кладница. Полицията задържа лице, във връзка със гибелта на Удо Ланген, научи " По света и у нас " от свои източници. Малко по-късно, на брифинг от прокуратурата обявиха, че против него към момента няма повдигнати обвинявания заради липса на задоволително доказателства. Разплитането на случая се оказа с още обрати. Засега не може да бъде доказана версията, че след убийството тялото на Удо Ланген е местено.

За проверяващите към този момент е ясно придвижването на Удо Ланген в деня на убийството. Проследени са трафичните данни на неговия мобилен телефон. Установени са и местата, които се ревизират и за наличието на други мобилни телефони, като се изследват и техните ползватели.

Както и ти сподели към момента е противоречиво къде е тъкмо е погубен Ланген, дали в гаража, където го е намерила неговата брачна половинка или на друго място, я тялото е пренесено по-късно. Очаква се изясняването както на точната причина за гибелта, по този начин и на механизма, по който са нанесени пострадванията и контузиите по тялото на убития.

До този миг изрично е потвърдено, че в деня преди убийството Удо Ланген е бил на работа в офиса на своята компания в край столичния квартал " Божурище ". Все още няма безапелационни доказателства, които да удостоверяват версията, че той е погубен преди да се прибере в дома си в Кладница. Тялото му е открито в гаража, паднал на пода, отвън автомобила. Около Ланген не е имало кръв. Съпругата му се е била прибрала часове по-рано и в дома им не е имало други хора.

" При идването на органите на реда на мястото на произшествието, да - единствено те са били ", съобщи Албена Стоилова, представител на Окръжна прокуратура-Перник.

По следствието няма доказателства, които да поддържат версията, че някой от най-близкия фамилен кръг е причинител на убийството. Ключовите очевидци, които към този момент са разпитани са шестима. Разследващите имат съмнения към част от тях, както и данни за възможния претекст.

" Към сегашния миг се работи с лица и се организират процесуално-следствени дейности. Каквото и да кажа сега, това може да опорочи следствието. Много са значими експертизите, доста са значими идващите часове ", добави старши комисар Павел Млеканов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Перник.

" Към сегашния миг не са събрани задоволително доказателства за виновността на съответно лице в осъществяването на закононарушение, заради което и няма повдигнато и предявено обвиняване на този стадий ", добави Аделина Алексиева, наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Перник.

Има две основни експертизи. Едната е съдебно-медицинската, от която ще се разбере точната причина за гибелта, както и метода на нанасяне на пострадванията по тялото на Удо Ланген. Втората е сложна ДНК и химическа експертиза, която ще изолира профилите на открит както в гаража, по този начин и в автомобила на жертвата биологичен материал. Тя ще даде и отговор на въпроса дали върху Ланген е въздействано с някакви субстанции.

" Има конфискувани записи от охранителни камери и да, чакаме от тях да бъдат изяснени условия, които са от изгода за следствието ", сподели още Албена Стоилова.

На всички записи към този момент са възложение и видео-технически експертизи.

Според наши източници основното съмнение е, че Ланген най-вероятно е познавал причинителя на убийството и му е имал доверие. Тук се позволяват доста подверсии, в това число, че Ланген е тръгнал от офиса си с човек, на който има доверие, играещ ролята на стръв, а по-късно различен е направил убийството. Ясно е едно - всички версии са на масата на проверяващите, а развръзката следва.

Вижте още в директното включване на Иво Никодимов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР