Продължава разчистването на борсовия пазар. С решение от 12 март

...
Продължава разчистването на борсовия пазар. С решение от 12 март
Коментари Харесай

Спира търговията с акциите на още девет дружества

Продължава разчистването на борсовия пазар. С решение от 12 март Комисията за финансов контрол открива производства по използване на насилствени административни ограничения по отношение на "БФБ-София " АД по отношение на окончателното прекъсване осъществяването на покупко-продажби с акции на няколко сдружения.

Става въпрос за " Юрокапитал Битекс " АД - София, което е с съществени акционери "Еврокапитал Финанс " АД и "Доминант Финанс " АД. BITEX.COM, e комерсиалното име на "Юрокапитал Битекс " АД. Тя е първата обществена ИТ компания в България, записана на Българска фондова борса. Капиталът й е разпределен в 2 900 000 акции с номинал по 1 лев всяка.

Основната активност на сдружението е съвещания, ходатайство, строителство, ръководство, покупко-продажба на недвижими парцели, доставка на Интернет, доставка на телефония, импорт и експорт на програмен продукт, хардуер и информационна техника, оказване на консултантски и осведомителни услуги в региона на компютрите и връзките.

" Екотаб " АД - Кочериново е профилирано в произвеждане на дървесинна маса, картони, амбалаж; произведения от хартии и картони; аварийни части; топлоенергия. Дружеството е с капитал от 100 000 лева, разпределени в същия брой акции с номинал по 1 лева всяка. Големите акционери са "3 С-В " ООД с дял от 49.41% от капитала и "Портфолио БГ " ООД с 5% директно присъединяване и още непряко 1.71% от книжата с право на глас.
<!--[if--> Предметът на активност на " Марбъл Артс " АД - София е обвързвано с изследване, произвеждане, дистрибуция, капиталова активност, придобиване, ръководство и предписание с недвижими парцели, отдаването им чартърен, сторителство. Констатинос Михелакис има 99.99% от капитала. Той е и изпълнителен шеф на сдружението.

" Медицински диагностично - съвещателен център Биочек " (МДКЦ Биочек) АД реализира профилирана извънболнична здравна помощ и е първото по рода си частно заведение в България в региона на диагностичната медицина. То е с капитал от 930 900 броя акции с номинална стойност на емисията от 1 лева всяка една.

" Мен инвестмънт груп " АД ( "Фиа България " АД) - София е с предмет на активност даване на проучвателен услуги и такива в региона на актуалните технологии - от всевъзможен тип и под всякаква форма, произвеждане или даване на артикули или услуги, свързани с нови, развити или водещи технологии, ноу-хау, патенти или други обекти на интелектуалната и индустриална благосъстоятелност. Размер на записания капитал на компанията е 700 000 лева, разпределени в 700 000 акции с номинална стойност на емисията от 1 лев. С максимален дял са Ираклис Барцотас с дял от 14.60% и Павлос Бартсотас с 5.40% от книжата.

" Месокомбинат Казанлък " АД - Пловдив е с капитал от 51 786 лв., с издадени 23 539 акции по 2.20 лева всяка от тях. Кирил Владимиров Николов има 31.25% от тях, "Месоинвест " - 20.94%, а "Оскар- Кирил Николов " 26.34% от книжата с право на глас.

" Орфей - Б " АД - Батак е профилирано в произвеждане и реализация на бичени дървени материали и произведения от дървесина, в това число произвеждане на дограма, подови покрития и други произведения от дърво. Регистрираният капитал е 52 996 лв.. Емисията е разпределена в 26 498 акции, всяка по 2 лв.. "ЕГПАД " ООД управлява 78.48% от капитала на сдружението.

Туристическата компания " Прайм Турист " АД - София започва борсовата търговия от 15 декември 2006 година, предлагайки емисия акции за вторична търговия на Българската фондова борса. Според проспекта й, емисията е в размер на 3.85 млн. лева, разпределени в 38 500 акции, всяка с номинал по 1 лев. "Яна Тур България " ООД е едноличен притежател на капитала.

Пловдивското сдружение " Резервни елементи " АД има главен капитал в размер на 59 204 лева, разпределен в 14 801 акции с номинална стойност от 4 лева всяка. То е профилирано в производството на железни обвивки, произвеждане на аварийни елементи и електроустройства за всички браншове на индустрията и търговията. Най-голям акционер е "Скибек " ООД, което се занимава с произвеждане на железни структури и елементи от тях, с дял от 78.68% от акциите с право на глас. Съдружници в него с равни дялове са Благо Кръстев Христозов и Катерина Тодорова Христозова.

Благо Кръстев е и изпълнителен шеф на "Резервни елементи " АД.

<!--![endif]--> <!--![endif]--> <!--![if--> <!--![if-->
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР