Продължава работата на ГДБОП и прокуратурата след разкритията за незаконно

...
Продължава работата на ГДБОП и прокуратурата след разкритията за незаконно
Коментари Харесай

При акцията срещу кабелни оператори не са изземвани устройства за интернет

Продължава работата на ГДБОП и прокуратурата след разкритията за нелегално разпространяване на авторски стратегии от кабелни оператори и нанесени вреди за над 10 млн. лева Става дума за над 60 стратегии с неуредени авторски права, сподели през днешния ден на конференция шефът на отдел Киберпрестъпност в ГДБОП Явор Колев. Той уточни, че при акцията не са изземвани устройства за разпространяване на интернет.

Обект на акцията против кабелните оператори не е била легалната активност на сдруженията и разпространението на интернет, а незаконните телевизионни стратегии, обясниха от ГДБОП и показаха, че на никое място не са спирали интернета.

Явор Колев - шеф на отдел " Киберпрестъпност " в ГДБОП: Нямам визия каква е повода в градовете Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил да няма интернет, какво имат поради, дали нагнетяване на публичното неодобрение, с цел да бъде извърнат резултатът в интерес на кабелните пирати.
В момента от 2 400 000 клиенти на кабелни малките екрани, 50-60 % е разпространяването на легални стратегии.
Нашата цел е точно с дейностите, които организираме с прокуратурата и другите държавни органи да изсветлим този бизнес. Става дума за двумесечен интервал на 3 правоносители, над 10 милиона и половина вреди, приказваме за над 60 стратегии без уредени авторски права, които са били популяризирани. Сами си представете за какви вреди става дума.
Явор Колев уточни, че все още няма пиратско лъчение на телевизионни стратегии в Сандански, Петрич, Бургас, Кърджали, Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил. А работата по противопоставяне на закононарушенията против интелектуалната благосъстоятелност продължава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР