Продължава поетапното премахване на незаконни гаражни клетки върху общински терени

...
Продължава поетапното премахване на незаконни гаражни клетки върху общински терени
Коментари Харесай

Продължава премахването на незаконни гаражни клетки върху общински терени в район Надежда

Продължава поетапното унищожаване на противозаконни гаражни кафези върху общински терени в регион " Надежда ", оповестяват на своята Facebook страница от регион " Надежда " към Столичната община. От началото на годината са отстранени 60 противозаконни гаражни кафези, които се намират на територията на ж. к. " Надежда " 1.

От общината напомнят, че първите 15 противозаконни кафези бяха отстранени от общински терени в ж.к. " Свобода ". Дейностите по унищожаване започнаха в края на 2021 година Към днешна дата има издадени над 100 заповеди за унищожаване на противозаконни гаражни кафези в регион " Надежда ", за които законовата процедура е приключила.

Процедурата се прави в осъществяване на заповеди за унищожаване на противозаконни градежи по реда на член 225 от Закон за устройство на територията, издадени от основния проектант на Столична община Здравко Здравков. Принудителното унищожаване е последната мярка от процедурата по отстраняването на противозаконните гаражи.

Първата стъпка е съставянето на констативни актове, въз основа на които се издава Заповед за непринудено унищожаване на гаражите. В случай, че оборудването не бъде отстранено непринудено в този период, се пристъпва към наложително премахване на оборудванията от Столична община. След премахването на противозаконните обекти, територията се почиства от изпълнителя.

Премахването на противозаконните гаражни кафези се реализира със взаимните дейности на регион " Надежда ", Направление " Архитектура и градоустройство " в Столична община, Столичен инспекторат, Столична дирекция на вътрешните работи - Второ районно ръководство и Центъра за градска подвижност, отделение " Паркиране и гаражи ", се показва още в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР