Продължава поетапното премахване на нерегламентираните сметища на територията на община

...
Продължава поетапното премахване на нерегламентираните сметища на територията на община
Коментари Харесай

Продължава премахването на нерегламентираните сметища в община Мездра /снимки/

Продължава поетапното унищожаване на нерегламентираните сметища на територията на община Мездра, локализирани след подадена информация в Общинската екологична ревизия от кметовете и кметските наместници на обитаемоте места.
През почивните дни Общинско дружество (ОбП) „ Чистота “ ликвидира едно от най-големите сметища в общината - това на десния бряг на река Моравешка, край остарелия път от Мездра за Моравица. То е с дължина повече от 1 км и ширина над 50 м. Предстои да бъде отстранено още едно бунище в същия сектор, което се намира след някогашната асфалтовата база.
Извършен е оглед на място и следва да бъде ликвидирано противозаконното бунище в региона на някогашния икономически двор в с. Крета, където в продължение на години са изхвърляни нерегламентирано тонове боклуци.
ОбП „ Чистота “ извърши разриване и подготовка за запръстяване на градското хранилище за депониране на строителни и неопасни индустриални боклуци. Продължава обаче порочната процедура недобросъвестни жители и компании да изхвърлят боклуци отвън границите на депото.
Строителното хранилище работи всеки работен ден от 9 до 12 и от 13 до 18 часа. Използването му става след авансово възнаграждение на такса за депониране на отпадъците в Центъра за услуги и информация на жителите при Община Мездра.
Междувременно ОбП „ Чистота “ построи канализация за отпадни води на ул. „ Роза “ в гр. Мездра, с което е отстранено замърсяване с фекални води в региона на Детска градина „ Мир “. За задачата са положени полиетиленови тръби Ф315 на сектор с дължина към 40 м.
Решен е и казусът с отводняването на междублоково пространство в кв. 82, провокиран от некачествено осъществено преди време асфалтиране, а по сигнал на жители е отстранено рисково дърво на ул. „ Георги Кирков “.
По молба на управлението на “СЕ Борднетце - България “ ЕООД общинското дружество извърши подкастряне на клоните на дърветата, унищожаване на избуялата храстова растителност, косене на прилежащите зелени площи и разчистване на занемарените банкети в региона на завода за автомобилни съставни елементи в Мездра - ангажимент, който кметът на общината Иван Аспарухов пое неотдавна пред мениджъра на сдружението Танер Мутлу.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР