Продължава обиколката на китайския министър на отбраната Вей Фънхъ на

...
Продължава обиколката на китайския министър на отбраната Вей Фънхъ на
Коментари Харесай

Продължава обиколката на китайския министър на отбраната Вей Фънхъ на Балканите

Продължава обиколката на китайския министър на защитата Вей Фънхъ на Балканите. Той  посети Унгария и Сърбия, а идващите му спирки са Гърция и Република Северна Македония - все страни от платформата " 17 +1 " за съдействие сред Китай и страните от Централна и Източна Европа.

Сръбският президент Александър Вучич се разгласи за задълбочаване на връзките сред Белград и Пекин в сферите военна стопанска система, военна медицина и военно обучение.

Фънхъ посети мястото, където се е намирало Китайското посолство в някогашна Югославия, бомбардирано от НАТО през 1999-а по време на въздушните удари против режима на Милошевич. Там той съобщи, че китайските военни няма да позволен историята да се повтори и добави, че Китай е кадърен и твърдо решен да пази националните си ползи, както и да отговори на каквито и да е провокативни дейности на други страни, в това число Съединените щати.

По-рано тази седмица Европейският съюз, Англия и Съединените щати постановиха на Пекин наказания за нарушение на човешките права на мюсюлманска общественост в региона Синцзян - обвинявания, които комунистическата партия отхвърля. Китай отвърна с ответни наказания. Унгарското държавно управление не заяви детайлности за визитата на китайския боен министър, откакто Будапеща разкритикува решението на Брюксел да наложи наказания на Китай.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР