Продължава гасенето на пожара, възникнал в склад за отпадъчна дървесина

...
Продължава гасенето на пожара, възникнал в склад за отпадъчна дървесина
Коментари Харесай

Пожар в химическия комбинат ”Свилоза” в Свищов


Продължава гасенето на пожара, зародил в склад за отпадъчна дървесина в химическия комбинат „ Свилоза “ в Свищов. Няма потърпевши хора и заплаха за индустриалните мощности, няма обгазяване на града, заяви БНР.

Пожарът е локализиран и може да се каже, че е следен, уточни Мариана Христова, представител на ОД Министерство на вътрешните работи Велико Търново.

Продължава гасенето. Най-вероятно екипи ще останат да дежурят и през нощта и на следващия ден също ще не престават да се правят загасителни действия в региона. В гасенето вземат участие 50 огнеборци от Велико Търново, Свищов, Горна Оряховица и Павликени с 8 противопожарни автомобила. Помага и влакова комбинация с 50 тона вода.

Химическият комбинат не работи поради индустриална повреда от преди два месеца.

Огънят е обхванал камари с дървесина на повърхност към 800 квадратни метра от склада навън с обща повърхност 4 декара, оповестиха по-рано през днешния ден от Областната противопожарна работа. Няма замърсяване на въздуха на Свищов с финни прахови частици от пожара, сочат данните от Екологичната станция в града.

Във всички фабрики като нашия, когато се обели кората на дървесината, с цел да влезе в технологията, да се прави на чипс, на тресчици, кората се изхвърля и тя като стои и не се употребява, стои на купчини, стартира да гние и от гниенето се самозапалва, разясни в предаването „ 12+4 “ притежателят на предприятието Красимир Дачев. Това беше продължителен проблем на фабриката още преди приватизацията, посочи той и добави, че с такива „ пирамиди “ са били покрити 300 дка.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР