Продължава да намалява броят на заразените с Covid-19 в Испания,

...
Продължава да намалява броят на заразените с Covid-19 в Испания,
Коментари Харесай

В Испания броят на случаите на Covid-19 намалява

Продължава да понижава броят на инфектираните с Covid-19 в Испания, която мина третата вълна и сега цифрите са сходни с тези от средата на август предходната година. 

За последните 24 часа са регистрирани 4 962 нови случая и 141 са умрелите при население от 47 милиона души. На пика на вълната инфектираните бяха над 45 хиляди дневно.

Пикът на третата вълна на пандемията в Испания беше сред 20-ти и 24-ти януари. По думите на министъра на опазването на здравето Каролина Дариас тя е била " доста по-силна и смъртоносна от втората ". 

След месеци на строги ограничавания честотата, която беше над 900 случая на 100 000 поданици към този момент спадна на 127. В цялата страна в болница са 8 348 пациенти, като 2 037 от тях са в интензивни отделения. Ваксинираните надвишиха 12% от популацията, а над 82 на 100 са тези, които желаят да се имунизират допустимо най-бързо. 

Заради положителните резултати Германия извади 6 испански района от рисковите зони и отстрани карантината, след което хотелските резервации на Балеарските острови скочиха внезапно, макар условието за негативен PCR тест. Това принуди някои от самолетните компании да усилят броя на полетите. 

Здравните управляващи обаче са раздвоени. От една страна желаят туризмът да се съживи, а от друга се тормозят от нова вълна на пандемията. В опит да избегне разпространяването на новите варианти на ковид държавното управление на Педро Санчес удължи рестриктивните мерки за влизане в Испания със аероплан от Бразилия и Южна Африка до 30 март.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР