Продължава борбата с гасенето на пожарите в няколко района на

...
Продължава борбата с гасенето на пожарите в няколко района на
Коментари Харесай

Продължава потушаването на пожари в Гърция, чакат се над 47 градуса

Продължава битката с гасенето на пожарите в няколко региона на Гърция. Материалните вреди са големи, само че няма потърпевши хора. Пожарите са надалеч от туристически региони и не заплашват туристи.

Днес още веднъж се чакат температури даже над 47 градуса.

През цялата нощ пожарникари и сили на армията се бориха да лимитират пожара северно от Атина. Отново се включиха самолети и хеликоптери. Изгоряха къщи, цехове за произвеждане и хиляди декара горски масив. В момента огънят е на три фронта без заплаха да доближи до обитаеми региони, оповестяват огнеборците. Отвориха автомагистралата Атина-Ламия. Няма потърпевши хора, оповестяват от Гражданска отбрана. Стотици доброволци помагаха на огнеборците.

В област Месиния тази нощ изгоряха стотици декара с маслинови гори. Там продължава акцията по гасене на дейни огнища.

На полуостров Пелопонес са евакуирани жителите към този момент на 10 села. Увеличиха броят на самолети и хеликоптери, които пожарите. Областният шеф съобщи, че няма потърпевши.

По информация от Гражданска отбрана няма дейни пожари наоколо до туристически региони.

Днес е осми следващ ден с планирани температури по обяд към 47 градуса. Властите още веднъж приканват всички почиващи да Гърция да са бдителни и да заобикалят стоене на слънце дълго време.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР