Продажбите в премиум сегмента на употребявани автомобили са нараснали с

...
Продажбите в премиум сегмента на употребявани автомобили са нараснали с
Коментари Харесай

Търсенето на употребявани премиум автомобили нараства

Продажбите в премиум сегмента на използвани коли са нарастнали с 6.1% през предходната година. В същото време закупуването на използван премиум автомобил в този момент коства приблизително с 13% повече. Тенденцията за покупка на скъпи малко използвани коли, съгласно специалистите, ще продължи и през 2021 година.

В края на предходната година продажбите на използвани премиум марки под тригодишна възраст на европейския авто пазар са се нараснали с 6 % спрямо 2019-а.

Проучването проучва смяната в цената на най-популярните марки премиум коли под тригодишна възраст. Разгледани са модели на компании като Audi, BMW, Mercedes-Benz, Lexus, Porsche, Land Rover, Volvo, Jaguar, Genesis, Infiniti и Cadillac.

Анализаторите показват, че динамичността в цените на премиум колите, създадени от 2017 година насам се разграничава радикално от цените на колите в други сегменти на вторичния пазар.

Средната цена на колите от премиум сегмент на възраст под три години през 2020 година на вторичния авто пазар е няколко пъти по-висока от тази на всеобщите използвани коли. В същото време темповете на напредък на продажбите в този сегмент съвсем съответстват с динамичността на автомобилния пазар като цяло, се споделя още в проучването.

Говорейки за салдото на силите на пазара, се отбелязва, че през 2020 година водачът в конкуренцията при използваните премиум коли се е трансформирал за първи път от няколко години. Mercedes-Benz губи първата позиция от BMW.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР