Продажбите на нови автомобили в Китай нараснаха през февруари с

...
Продажбите на нови автомобили в Китай нараснаха през февруари с
Коментари Харесай

Брутален ръст на автомобилните продажби в Китай с 365% през февруари



Продажбите на нови коли в Китай набъбнаха през февруари с цели 364,8% по отношение на година по-рано, когато зародилата в страната коронавирусна зараза докара до въвеждането на строги ограничаващи ограничения в това число рестрикции за пътуванията на национално равнище.

Това съставлява напредък на продажбите в най-големия авто пазар в света за 11-ти следващ месец, защото втората по мощ световна стопанска система съумя трайно да се възвърне от коронавирусната рецесия, откакто епидемията от Covid-19 в страната беше сложена значително под надзор.

Продажбите през предишния месец доближиха 1,46 милиона броя автомобила, демонстрират данни на Китайската асоциация на автомобилните производители (CAAM), представени от Ройтерс.

Редица автомобилните производители, в това число компании като Toyota и Geely, регистрираха трицифрен растеж на продажбите през февруари.

Производителите на нови енергийни транспортни средства (NEV) като създаваните в страната Nio Inc и Xpeng Inc, както и задгранични групи, в това число американската Tesla Inc, уголемяват индустриалния си потенциал в Китай, защото локалните управляващи предизвикват потреблението на по-екологични транспортни средства за понижаване на замърсяването на въздуха.

В рамките на февруари продажбите на нови енергийни транспортни средства скочиха с цели 585% по отношение на година по-рано, достигайки 110 000 броя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР