Продажбите на леки автомобили за тримесечието са достигнали рекордните 824

...
Продажбите на леки автомобили за тримесечието са достигнали рекордните 824
Коментари Харесай

Печалбата на Daimler страда от високите разходи за иновации

Продажбите на леки коли за тримесечието са достигнали рекордните 824 хиляди, което би трябвало да удовлетворява основния изпълнителен шеф Дитер Цетче

© Mark Blinch Още по тематиката
Volvo се готви да пусне на пазара електрокола с абонаментен проект

Шведският производител търси метод да се конкурира с Tesla
18 окт 2017
Renault си сложи за цел да е измежду водачите при електрическите автомобили

Компанията увеличи задачите си за приходите и облагата до 2022 година
9 окт 2017
Volkswagen се пробва да ограничи конкуренцията от... Škoda

Германският тръст се пробва да накара дъщерната си чешка компания да заплаща по-скъпо за споделената технология
8 окт 2017
Да преоткриеш електричеството

На автомобилното ревю във Франкфурт колосите в автосектора не криеха огромните си упоритости за електрическите автомобили
21 сеп 2017
Всички нови модели на Aston Martin ще бъдат хибридни

Целта е да се лимитират високите равнища на нездравословни излъчвания във въздуха
29 авг 2017 Нетната облага на най-големия производител на първокласни коли в света Daimler е отчела сериозен спад през третото тримесечие, оповестява Financial Times. До огромна степен това се дължи на няколко скъпи вложенията на немската компания в нововъведенията.

Спад в облагата, макар продажбите

Въпреки че интервалът от юли до септември не съставлява изключение към серията от рекордни тримесечия на Daimler, приходите не подхождат на продажбите, които компанията - майка на Mercedes-Benz, е осъществил.

За интервала компанията е продала рекордните 824 хиляди автомобила, или с близо 9% повече по отношение на същия интервал на миналата година. Оперативната облага за тримесечието, възлизаща на 3.45 милиарда евро, обаче е с близо 14% по-ниска по отношение на 4-те милиарда евро, осъществени от компанията година по-рано. Нетната облага за интервала също регистрира спад с към 17% на годишна база, достигайки 2.27 милиарда евро.

С оглед на това, наподобява, че Daimler към този момент е част от възходящия брой корпоративни колоси, които макар развиването на бизнесите си се борят със застояващи или намаляващи облаги. В това отношение Daimler не съставлява изключение, а главната алтернатива пред компанията ще бъде да откри способи за съкращаването на разноските си. От самата компания даже изясняват, че средствата, които заделят за нововъведения, са в основата на стагнацията при облагите.

Въпреки че приходите на годишна база са нарастнали с към 6%, достигайки 40.8 милиарда евро, облагите на Daimler поредно са били " изяждани " от две вложения на стойност над 200 млн. евро. Те са били ориентирани към рационализация и приспособяване на към този момент съществуващи коли, до момента в който компанията се бори против ограниченията за възбрана на по-старите дизелови коли да влизат в редица европейски градове.

От компанията обявиха също, че са разширили бюджета си за вложения в изследвания и нововъведения с над 400 млн. евро - от 1.9 до 2.3 милиарда $. Този растеж в разноските съгласно известие на Daimler е " засенчил представянето " на подразделението на компанията, занимаващо се с произвеждане на товарни коли. Продажбите на Daimler Trucks са нарастнали с над 30%, достигайки 126 600 единици за интервала. Приходите от този бизнес са нарастнали с към 17% - до 9.2 милиарда евро, движени от сериозен растеж на продажбите в Северна Америка.

Насред преструктуриране и следствие

Борбата на компанията с ниските облаги наподобява ще бъде сложна предвид на обстоятелството, че Daimler е в развой на възобновяване на своята корпоративна конструкция, а още повече че Европейската комисия стартира следствие измежду немските автопроизводители за присъединяване в картел.

Преди по-малко от седмица основният изпълнителен шеф на Daimler Дитер Цетче удостовери слуховете от края на юли, че компанията възнамерява да се концентрира върху обезпечаването на устойчиви облаги, като промени своята конструкция, разделяйки звената си за произвеждане на леки и товарни коли. Това ще съставлява и една от следващите сложни задания пред Цетче.
Компанията е подложена и на спомагателен напън, откакто през септември еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестегер съобщи, че чиновници от антимонополния отдел на комисията ревизират дали " цялостното правно съдействие " сред немските автомобилни компании не е в действителност противозаконен картел. Тя насочи посланието си, откакто немското сп. Der Spiegel заяви през юли, че диалозите за техническите стандарти сред Volkswagen, BMW и Daimler може би са им разрешили да се договарят скрито по отношение на ценообразуването.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР