С възпоменателен митинг-събор в с.Медовец, община Дългопол, ДПС Варна почете героите

...
С възпоменателен митинг-събор в с.Медовец, община Дългопол, ДПС Варна почете героите
Коментари Харесай

ДПС почете жервите на т.нар. възродителен прецес в с.Медковец: Никога няма да бъдат забравени

С възпоменателен митинг-събор в с.Медовец, община Дългопол, Движение за права и свободи Варна почете героите на демокрацията, станали жертва на насилствената асимилация по време на провеждания от тоталитарната власт така наречен " възродителен развой ” – Назифе Хасан и Шакир Мехмед.

 

„ Навършиха се 35 години от жестокото ликвидиране на Назифе Хасан и Шакир Мехмед. Тези жертви записват своите имена с кървави букви в историята. Те са нашата горделивост и в никакъв случай няма да бъдат забравени “, сподели в приветствието си домакинът на събитието регионалния ръководител на ДПС- Варна – доктор Месут Рушид.

 

С прочувствени думи съм жителите на Медковец се обърна Филиз Хюсменова, зам.-председател на 49-тото Народно заседание и народен представител на Движение за права и свободи от Варна и лидер на варненската листа на Движение за права и свободи.

„ Вече 35 години се събираме на това свещено място да отдадем респект на
починалите Назифе и Шакир и да кажем, че ние желаеме да живеем в
народна власт, в мир, при равни права и свободи. Всеки и всички заслужаваме заслужен живот и няма да се откажем от постигането му! "  , посочи Хюсменова и акцентира:  " Ще успеем само дружно! "

Тя поднесе специалните поздрави от почетния ръководител на ДПС  доктор Ахмед Доган.


" Месец май е незабравим месец за Движението за права и свободи! Назад във времето преди 35 години за доста от нас тогава нямаше нищо по-важно от това да можем да притежаваме свободен дух и воля, да показваме своите обичаи, вяра, имена, майчин език.

Движение за права и свободи се трансформира в знак за отбрана на главните човешки права и свободии през всичките тези години е „ ЗАЕДНО с ХОРАТА "! ", сподели Илхан Кючюк, зам.-председател на Движение за права и свободи, член на Европейския парламент от ДПС и съпрезидент на АЛДЕ.

 

В израз на респект бяха поднесени венци на паметника на Назифе Хасан и Шакир Мехмед от името на доктор Ахмед Доган - почетен ръководител на Движение за права и свободи и Делян Пеевски - ръководител на Движение за права и свободи.

 

Мероприятието бе почетено още от доцент доктор Джевдет Чакъров - ръководител на ДПС; Толга Оркун - Генерален консул на Република Турция в Бургас; Джейхан Ибрямов - зам.-председател на ДПС;  Танзер Юсеинов - ръководител на Младежко ДПС и претендент за член на Европейския парламент; доктор Месут Рушид -областен ръководител на Движение за права и свободи Варна; Исмаил Ахмедов - областен мюфтия на Варна; народни представители от ДПС; ръководители на Областни,
общински препоръки от страната и локални деятели на Движение за права и свободи.

 

С едноминутно безмълвие присъстващите уважиха паметта на Айля Закир, дълготраен член на Движение за права и свободи, която за жалост от през вчерашния ден не е измежду нас!

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР