Продажбите на дребно в Германия се свиха по-рязко от очакваното

...
Продажбите на дребно в Германия се свиха по-рязко от очакваното
Коментари Харесай

Изненадващо силен спад на продажбите на дребно в Германия през април



Продажбите на дребно в Германия се свиха по-рязко от предстоящото през април вследствие на снадки през четвъртия месец на годината противоепидемичен локдаун и предвид на бизнеса, обвързван с Великденските празници, които обаче беше реалност през март.

Това демонстрират данни на формалната статистика Destatis, оповестени в сряда.

Продажбите на дребно спаднаха през април с 5,5% по отношение на март, когато набъбнаха с цели 7,7%, до момента в който упованията на финансовите пазари бяха за тяхно по-слабо намаляване с 2,5 на 100.

Спрямо април 2020 година - месец след избухналата и в Германия коронавирусна пандемия, продажбите на дребно се покачиха с 4,4%, само че след растеж с 11,6% през март тази година и осреднена прогноза за много по-солидно покачване с 10,1 на 100.

Destatis означи, че удълженият Covid локдаун през втората половина на април и великденският бизнес през март 2021 година е доста евентуално да са били съществена причина за спада в продажбите.

Продажбите на дребно на хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения се свиха през април с 3,4% на годишна база, до момента в който продажбите на нехранителни артикули скочиха с цели 10,6 на 100.

В съпоставяне с февруари 2020 година, месец преди началото на коронавирусната рецесия, продажбите на дребно през април 2021 година към момента са с 0,8% по-слаби.

Оборотът при търговията на дребно пък се усили през април с 5,8 на 100.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР