Продажбите на дребно в Германия отбелязаха изненадващ отскок през ноември

...
Продажбите на дребно в Германия отбелязаха изненадващ отскок през ноември
Коментари Харесай

Изненадващ отскок на продажбите на дребно в Германия през ноември



Продажбите на дребно в Германия означиха неочакван отскок през ноември за пръв път от три месеца насам, демонстрират данни на федералната статистика Destatis, които допускат, че възобновените рестрикции поради новата вълна на коронавирусната пандемия не са довели до ограничение на потребителските разходи.

Продажбите на дребно скочиха през ноември с 0,6% по отношение на октомври, когато се свиха с 0,3% и след спад с цели 1,9% през септември, до момента в който упованията на финансовите пазари бяха за тяхно намаляване с 0,5 на 100.

Спрямо ноември 2020 година продажбите на дребно се намалиха с 2,9% след спад с 2,9% и през октомври и при упования за по-солиден спад с 4,9 на 100. Причините за спада в продажбите по отношение на същия месец на миналата година евентуално са свързани с дефицит в предлагането (проблем с веригите на доставки) и внезапното повишаване на цените на дребно.

В съпоставяне с месец февруари 2020 година - тъкмо преди началото на коронавирусната пандемия - продажбите на дребно през ноември 2021 година обаче набъбнаха с 5,9%.

Destatis уточни, че в границите на миналата 2021 година продажбите на дребно в Германия се чака да набъбнат с 0,9% по отношение на 2020 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР