Продажбите на автомобили в Китай през август паднаха за 14-ти

...
Продажбите на автомобили в Китай през август паднаха за 14-ти
Коментари Харесай

Продажбите на автомобили в Китай намаляват

Продажбите на коли в Китай през август паднаха за 14-ти следващ месец, а броят на продадените коли, употребяващи нови енергийни източници в страната, регистрира спад за втори следващ месец. Общите продажби на коли в Китай през август са се намалили с 6.9% на годишна база до 1.96 милиона броя, демонстрират данни на Китайската асоциация на автомобилните производители. През юли продажбите на най-големия авто пазар в света регистрираха спад с 4.3%, а месец по-рано бе записано намаляване с 9.6%.

Миналата година продажбите на коли в Китай понижиха с 6% до 22.7 млн. транспортни средства. Тогавашният спад на продажбите, регистриран за първи път от повече от 20 години, удари автомобилните производители по целия свят. Пазарът на коли в страната е съществено обиден от забавянето на икономическия напредък в Китай, както и от последствията от комерсиалната война сред Вашингтон и Пекин. Данните за продажбите са повлияни също и от обстоятелството, че в 15 града и провинции на Китай предварително бяха въведени нови стандарти за излъчвания, избрани от централното държавно управление.

Продажбите на коли, употребяващи нови енергийни източници в страната се намалиха с 15.8% предишния месец. През юли бе записано понижение от 4.7%, което беше първото от януари 2017 година насам. Миналата година продажбите на коли, употребяващи нови енергийни източници в Китай се усилиха с към 62%.През юли Китайската асоциация на автомобилните производители разгласи, че чака продажбите на коли в Китай да паднат с 5% до 26.68 милиона автомобила през актуалната година. Асоциацията намали прогнозата си за растеж на продажбите на коли, употребяващи нови енергийни източници до 1.5 милиона по отношение на миналата прогноза за 1.6 милиона.

През 2011 година Китай стартира осъществяването на проект за стимулиране на развиването на коли с поддръжката на държавни политики и усилването на научните проучвания и употребата. В него се предвиждаше, че с непрекъснатото рационализиране на съответните ограничения и намаляването на цените, до 2020 година процентът на продадените коли, употребяващи нови енергийни източници в Китай да надмине 10%.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР