Продажбата на самолети остава основният бизнес на компанията, но целта

...
Продажбата на самолети остава основният бизнес на компанията, но целта
Коментари Харесай

Boeing придобива производителя на самолетни части KLX за 3.2 млрд. долара

Продажбата на самолети остава главният бизнес на компанията, само че задачата е приходите от търговията с аварийни елементи и сервизни действия да се усилват.

© Todd Korol Още по тематиката
Уолстрийт навлиза в горещия корпоративен сезон
24 апр 2018
Европейските компании могат да пострадат повече от американските при контрасанкции от Москва

Инвестиционната банка Goldman Sachs е направила разбор кои западни сдружения имат максимален бизнес с Русия
17 апр 2018
Rolls-Royce ще прави огромна инспекция на проблемите с моторите на Boeing 787

Разходите към инспекцията и поправката на моторите Trent 1000 ще са по-високи от плануваното
16 апр 2018
Най-големите автомобилни компании се готвят за промяна на поколението в ръководството

Fiat Chrysler, Daimler и Toyota са измежду тези, които ще би трябвало да изберат нов управител през идващите няколко години
12 апр 2018 Aмериканският производител на авиационна техника Boeing купува производителя на самолетни елементи KLX в договорка на стойност 3.2 милиарда $.

Стратегическото придобиване цели подобряването на сервизните услуги на Boeing и разширението въз основата от клиенти на компанията. Сделката беше оповестена едвам седмица, откакто Денис Муиленбърг, основният изпълнителен шеф на компанията, съобщи, че от производителят ще разчитат на сключването на разнообразни типове партньорства за развиването на бизнеса, оповестява Reuters.

Boeing заплаща 63 $ за акция, което прави оценка KLX на близо 4.25 милиарда $, над един милиард от които обаче са в отговорности към други компании. Придобиването няма да повлияе върху желанията на самолетния производител да редуцира разноските си с към 70 млн. $ на година до 2021 година

Сервизният бизнес на Boeing беше създаден през предходната година и единствено през февруари бяха подписани покупко-продажби на стойност 1 милиарда $, целящи развиването му. До огромна степен това е и една от главните насоки, в които ще се развива компанията. От Boeing се надяват да се трансфорат в сериозен състезател в бизнеса със сервизни действия и търговията с аварийни самолетни елементи, които се характеризират с извънредно високи маржове на облага.
BA Quotes by TradingView Финансовите резултати

Приходите на Boeing за първото тримесечие на 2018 година са достигнали 23.28 милиарда $, което съставлява растеж от 6% по отношение на осъществените през същия интервал на миналата година 21.96 милиарда Възвръщаемостта на бизнеса на компанията също се е подобрила доста, като оперативната й облага е повишена с 30% до 2.87 милиарда $, а чистата - с 57% до 2.47 милиарда Подобряването на възвръщаемостта е обвързвано и с постигнатите по-високи маржове на облага, които са достигнали 12.3% през първото тримесечие на 2018 година от 10% една година по-рано.

Сервизните услуги, предоставяни от компанията, към момента са дребна част от бизнеса й, допринасяйки с едвам 3.94 милиарда в доходи и оперативна облага от 644 млн. $. За сметка на това, услугите по поддръжката на самолетите остават най-печелившият действен бранш на компанията с маржове от 16.3%. Продажбата на самолети остава ядрото на компанията с доходи от 13.65 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР