Прочутият с меките си зими Египет в момента преживява относително

...
Прочутият с меките си зими Египет в момента преживява относително
Коментари Харесай

Рекорд: Египет преживява най-студеното време от десет години насам

Прочутият с меките си зими Египет сега претърпява релативно студена вълна с най-ниските температури от 10 години. Тя се отличава освен с показанията на термометрите, само че и с продължителния интервал на захлаждането - близо месец, изяснява за в. " Ал Ахрам " професорът по климатология в Университета в Загазиг Али Котаб.

" Египет е очевидец на доста студено време денем и слана през нощта за съвсем един месец. " Преди страната е прекосявала през студени талази в продължение на единствено сред два дни и една седмица, " изяснява специалистът.
Гръко-римска гробница с 20 мумии е открита в Египет
Гробница от гръко-римския интервал с 20 мумии е открита от взаимна египетско-италианска задача, провеждаща разкопки покрай град Асуан...
Прочети повече
Според Котаб нестабилното време е обвързвано с климатичните промени, чийто резултат не се лимитира само с високи температури. Климатът в Египет в последно време е необикновен с по-студените си зими и лета с жеги като в Персийския залив, отбелязва той. Тазгодишният зимен сезон се отличава с повтарящи се захлаждания, като в някои области валя сняг - нещо извънредно за африканска страна.

От през днешния ден стартира нова студена вълна, която ще обхване цялата страна с оптимални температури сред 12 и 16 градуса и минимални сред 6 и 9 градуса в Голямо Кайро, сочи прогнозата на Египетската метеорологична организация (ЕМА). Това са най-ниските температури от 10 години насам и то със 7-8 градуса по-ниски от нормалните за това време на годината, акцентира Котаб.

Бившият ръководител на ЕМА Ахмед Абдел Аал е склонен, че климатичните промени са почнали да засягат Египет, само че показва, че температурите към момента са в естествени граници. По думите му вятърът сега също е причина за чувството за мраз. Прогнозата му е, че студеното време ще се задържи до края на януари.

Още от АФРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР