Прочутият композитор Андрю Лойд Уебър стана доброволец в изпитанията на

...
Прочутият композитор Андрю Лойд Уебър стана доброволец в изпитанията на
Коментари Харесай

Андрю Лойд Уебър стана доброволец за оксфордската ваксина

Прочутият композитор Андрю Лойд Уебър стана доброволец в тестванията на оксфордската ваксина против коронаврус. Той се подложи на пробната имунизация в четвъртък, откакто преди този момент разгласи желанието си в Туитър.

" Бих направил всичко, с цел да могат театрите, дребни и огромни, да отворят още веднъж при безвредни условия и актьорите и музикантите да се върнат на работа ", написа 72-годишният автор на световноизвестните мюзикъли " Исус Христос Суперзвезда ", " Котките " и " Фантомът на операта ". Сценичните изкуства са измежду най-потърпевшите от коронавирусната пандемия сфери в международната стопанска система. 

Уебър получи аплодисменти от многочислени сътрудници в артистичния бранш и елементарни фенове, които се изрекоха с удивление за смелостта му.

Ваксината против Covid-19, разработвана от Университета в Оксфорд и фармацевтичната компания " Астра Зенека " е измежду няколкото в света, които демонстрират окуражаващи към този момент резултати. 

Междувременно бе обявено, че театрите на Бродуей в Ню Йорк, които затвориха на 12 март т.г., няма да отварят още веднъж порти преди началото на 2021-ва. В Лондон именитият Шекспиров спектакъл " Глоуб " е заплашен от непрестанно затваряне заради финансовите загуби, насъбрани по време на карантината. 

Подобно на доста други създатели и културни институти, Уебър даде своя принос към развличането на изолираните жители по целия свят, създавайки нов YouTube канал, в който през април и май показа записи на своите най-популярни мюзикъли. Те бяха безвъзмездни, само че феновете можеха да вършат дарения за Актьорския фонд, който събира пари за потърпевши от Covid-19.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР