Проблемите, свързани със сметта, затруднения транспорт, уличната инфраструктура и гробищния

...
Проблемите, свързани със сметта, затруднения транспорт, уличната инфраструктура и гробищния
Коментари Харесай

До 4 години S-бан ще свързва Костинброд с метростанция "Обеля"



Проблемите, свързани със сметта, усложнения превоз, уличната инфраструктура и гробищния парк се оказаха съществени за жителите и локалната власт на Костинброд при последното посещаване и извършено мобилно студио на Радио София.

Хората разискват между тях или в обществените медии, само че са малко сигналите до общинското управление, не е всеобщо включването им при решение на проблемите, означи кметът на Костинброд Трайко Младенов :

" Добре е, че по значимите въпроси за града общинският съвет е обединен , макар другите партийни групи в него. На това се дължи и решението, с помощта на което няма дете без място в детска градина. "

А ражданията и прирастът в града са радващо огромни . На всяка сесия общинският съвет преглежда по стотина разрешителни за градеж.




По последна регистрация в общината живеят към 17 500 души, а действително те са над 30 000 . Това обаче се отразява на данъчните приходи, както и на държавното субсидиране.

Селата са цялостни с живот. Хората се заселват да живеят непрекъснато, само че не си сменят адресната регистрация , акцентира Трайко Младенов.

По думите му премислян е вид за образуване на личен превоз , само че след високия скок на цената на практика концепцията е неосъществима.

Към организация " Пътна инфраструктура " (АПИ) от общината имат искане за унищожаване на винетките в 3 недълги пътни сектора.

Надявам се, че до 4 години ще е подготвен S-банът – линията на скоростния трен , който ще прави комфортна и бърза връзка с метростанция " Обеля " , възнамерява се нова жп гара, сподели още кметът.

Колкото до водоснабдяването , кметът посочи, че може би ВиК асоциацията, в която членува и Костинброд, към този момент не е опция: " Ние сме по-силни сами. "

Невинаги се употребяват от жителите, само че в Костинброд има контейнери за разделно събиране на отпадъците , уточни кметът, а кореспондент на Радио София удостовери. Някои от тях са изгорели от сгурия, а в този момент ще бъдат сменени с по-модерни. Развива се и системата за подземни контейнери, добави Младенов. Когато проработи компостиращата апаратура, в общината ще бъдат сложени и кафяви контейнери.
Чуйте диалога с мобилното студио с водещ Божидар Янев.

По обявата работи: Георги Нейков
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР