Проблемите и тяхното решаване отдавна напуснаха полето на туристическият бранш

...
Проблемите и тяхното решаване отдавна напуснаха полето на туристическият бранш
Коментари Харесай

Полина Карастоянова: Необходима е нова концепция за презентиране на българския туризъм



" Проблемите и тяхното решение от дълго време напуснаха полето на туристическият отрасъл и равнището не е обвързвано единствено с интернационалните ни сътрудници и туроператори. Те са на полето на дипломацията и по тази причина е належащо и чакаме служебният министър на туризма да работи в доста добър синхрон със служебния министър на външните работи, тъй като точно там би трябвало да се откри решение на въпроси, свързани с това България в какви категории на сигурност и на сигурност се намира по отношение на критериите на обособените страни и освен това за процедурата, обвързвана с карантиниране след връщане от България в дадена страна ", сподели за БНР Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм.
По думите ѝ необикновен приоритет би трябвало да бъде привличането на туристи от Русия.

" Там са нужни безпределно безапелационни знаци на позитивни послания, на смяна в механизма за издаване на визи на съветските туристи ", добави тя в предаването " 12 + 3 ".

Тя разяснява, че туристическият отрасъл дружно с бизнеса би трябвало да се опита да реализира избрани резултати и решения на проблеми.

" Ако ние в този момент в границите на идващите няколко месеца и под управлението на служебния министър не стартираме работа по нова идея за нов бранд на България и метод на представяне на българския туризъм на есенните тържища предвид на привличане на внимание и конкурентоспособност за 2022 година, мога изрично да заявя, че двата сезона - и 2021, и 2022 към този миг наподобяват еднообразно застрашени ", акцентира Полина Карастоянова.

Според нея би трябвало ясно да се съобщи, че българският туристически артикул не е на ниска цена, а е първокласен.

" И без значение дали избира един екскурзиант настаняване в къща за посетители с две стаи или петзвезден хотел, той би трябвало да бъде безусловно сигурен и уверен в качеството на услугата и продуктите, които получава. Второто качество е качеството на информацията и връзката. Ние работим с парадигми, с визия и с модели на реклама, които са от XX век. Те са безусловно старомодни, амортизирани и непроизвеждащи никакъв резултат . Това би трябвало да бъде прекъснато незабавно и да се постави началото на нова, съвременна, цифрова, съответна връзка ". 

Карастоянова съобщи, че туристическият бизнес е изчерпал финансовият запас, с който могат да се вършат спомагателни вложения, самите Covid-мерки костваха на бизнеса безпределно огромни вложения.

" Сeга е моментът страната да поеме разноските по тестванията, с които желаеме туристите да влизат, било то антигенни или PSR проби и да се обособят карантинните хотели и да се поемат разноските по вероятно нуждата от настаняване и лекуване “.
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР