Проблемът с високите такси за сезонните работни визи за Великобритания

...
Проблемът с високите такси за сезонните работни визи за Великобритания
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: Проблемът с високите такси за сезонните работни визи за Великобритания да бъде скоростно решен


" Проблемът с високите такси за сезонните работни визи за Англия да бъде скоростно решен.  В момента страната е наложила по-високи такси за сезонни визи на служащи от 5 европейски страни, в това число и България. Ясно сложих въпроса, че това би трябвало да бъде прекъснато и позволено в най-кратки периоди. Позицията ми беше подкрепена от всички сътрудници от Европейския парламент. " Това сподели евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Цветелина Пенкова. Тази седмица се организира втората публична среща на Парламентарната асамблея за партньорство сред Европейски Съюз и Обединеното кралство, основана след Брекзит. 

Като зам.- ръководител на Парламентарната асамблея, Цветелина Пенкова сложи основни цели пред сътрудници от Европейския и английския парламент: " Дискриминационните практики при издаването на сезонни работни визи за обособени страни не са възможни. Сътрудничеството в областта на енергетиката е основно. Англия сега е в доста напреднал стадий в развиването на дребните модулни нуклеарни реактори. Те са първата европейска страна, която ще получи утвърждение от нуклеарния си регулатор за стартирането на тези разработки на пазара. Напускането на Европейски Съюз и напускането на EURATOM (Европейска общественост за атомна енергия) ще основат съществени спънки за бързо съдействие в тази посока. Ако планираме да развиваме връзките си в областта на нуклеарната енергетика, би трябвало да стартираме незабавно както на европейско, по този начин и на национално равнище. "

  " Енергийното съдействие в Северно море (NSEC) продължава да е приоритет (независимо, че след отдръпването си от Европейски Съюз Обединеното кралство към този момент не е страна по него). Цел в политически и стопански аспект са наличните цени и енергийна самостоятелност. Енергетика и диверсифициране на източниците на сила – това е решението. Съвместна работа сред Европа и Англия за построяването на по-стабилен енергиен пазар ", подчертава още евродепутатът. 

Приоритетите, които  Цветелина Пенкова сложи пред английския парламент, бяха включени в заключителните документи и решения. По тях ще последват съответни дейности в напълно скоро време и ще попаднат в целите на идната асамблея.
Отбелязано беше, че Англия преглежда Съюза като главен търговски сътрудник. Открои се потребността от по-голям разговор, повече водачество и по-голяма еластичност за решение на проблемите сред двете страни.

С посланика на България във Англия Н.Пр. г-нМарин Райков Цветелина Пенкова разиска провокациите пред българската общественост на острова след Брекзит. „ Убедена съм, че взаимната ни работа ще помогне за решаването на казуса с дискриминационните практики при издаването на сезонни работни визи “, означи Пенкова.
 
За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР