Проблемът с Пирогов“ прави опит да прикрие действителните желания на

...
Проблемът с Пирогов“ прави опит да прикрие действителните желания на
Коментари Харесай

Д-р Дечев: За управляващите Здравната каса е банка, от която правилните хора разпределят парични потоци

Проблемът с „ Пирогов “ прави опит да прикрие действителните стремежи на част от политическата класа, които се показват в това да ръководят паричните потоци, които са през здравната каса. Това сподели в студиото на Нова ТВ доктор Дечо Дечев, изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски ".

„ Продължаваме промяната “ предложи кандидатура за началник на НЗОК, чийто качества са да ръководи банка, за тях здравната сподели е банка или банкомат. И да е талант този човек му би трябвало най-малко половин година, с цел да разбере къде е. ГЕРБ вкараха кандидатура на подуправител с доста опит в вярното ориентиране на паричните потоци. Потоци, които би трябвало да се насочат към верните хора, които са участници на пазара в касата и тези хора да се реваншират “, съобщи той. Скарването е краткотрайно, тъй като това, че са подали оставка не значи, че те не ръководят сега, разясни доктор Дечев.

Политическият надзор върху здравната каса за хората не дава нищо, само че за ръководещите партии дава надзор върху този запас, което е изразено и през последните 12-13 години от ръководството на ГЕРБ, сподели лекарят. По негови думи ръководството на НЗОК е предоставено на един финансов кръг, който по време на целия този интервал, а продължава и в този момент, сформира бюджета на касата по метод, който го устройва. Този кръг включва Ананиев, до момента в който беше министър, и Жени Начева, уточни гостът. Той показа, че по негово време също е имало политически напън, само че е имало граници, които не са се прекосявали. Имало е опит за партийни кандидатури, само че имахме правото да преценим дали тези хора са подобаващи или не, добави доктор Дечев.

НЗОК се трансформира във филиал на съответната партийна централа, съобщи той и посочи, че даже и централата да е разграничена по цвят, тя е една.

Според доктор Дечо Дечев задачата на спора с „ Пирогов “ е ГЕРБ да получат правото да предложат техен човек, който ще ръководи касата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР