Проблемът с кворума на пленарните заседания на Народното събрание се

...
Проблемът с кворума на пленарните заседания на Народното събрание се
Коментари Харесай

БСП обвини ГЕРБ и ДПС в тайна колаборация

Проблемът с кворума на пленарните съвещания на Народното събрание се трансформира в следващия мотив за политически офанзиви на опозицията в лицето на Българска социалистическа партия към ръководещите.

И тази заран първият опит да се съберат задоволително депутати, с цел да стартира съвещанието се провали, защото в пленарната зала не влязоха парламентарните групи на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. За социалистите беше ясно, че ще постъпят по този начин – още предходната седмица те оповестиха, че няма да оказват помощ на ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ с кворума, в случай че не се преглежда въпросът за въвеждането на машинното гласоподаване. На втория опит обаче хората на Ахмед Доган са се записали и по този начин в действителност са подали ръка в потребност на ръководещите.

Социалистите използваха това като доказателство, че ГЕРБ и Движение за права и свободи скрито си сътрудничат, с цел да опазят ръководството на Бойко Борисов. „ Движение за права и свободи постоянно са били част от ръководството. Това можем да го забележим и в бюджета, който те постоянно поддържат, и в този бюджет са подкрепени доста мощно техните общини “, съобщи соцдепутатът Стоян Мирчев. Тази колаборация се посрещала отрицателно в редиците на ръководещите, счита Мирчев, който уточни като образец кметът на Благоевград Атанас Камбитов, по морални претекстове.

„ ГЕРБ и Движение за права и свободи трансфораха политическата действителност в България в един пазар, който умерено можем да назовем родният Капалъ Чарши “, заявява Мирчев. И моли към протестиращите жители „ да не стопират своето неодобрение против този модел на мафията “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР