Проблемът с антивирусните медикаменти е, че трябва да се вземат

...
Проблемът с антивирусните медикаменти е, че трябва да се вземат
Коментари Харесай

Наш учен от Станфорд с аргументи защо новото хапче на Pfizer срещу КОВИД няма да е панацея

" Проблемът с антивирусните лекарства е, че би трябвало да се вземат колкото се може по-рано, с цел да се изпревари експоненциалната репликация на вируса (т.е. намножаването му в организма). Но дали това ще може да стане за всеки човек, нуждаещ се от тях? ". Така молекулярният биолог Георги Маринов, който е част от департамента по генетика на Университета в Станфорд, главния въпрос по отношение на новината за против ковид и медийните фанфари по отношение на препарата.

" Ако би трябвало да се стартира лекуването в границите на няколко дни от започването на признаците, това значи, че човек би трябвало при първата поява на леко главоболие да иде да се тества, да си изчака резултатите от теста, след това да иде при персоналния си доктор, който да му предпише съответното лекарство (не съм виждал каква тъкмо ще е цената на това на Pfizer, само че " " -ът /на Mersk/ ще коства 700 $ за един курс на лекуване и надали ще се продава свободно в аптеката), който той след това би трябвало да си набави и да почне да взема. (...)
 Съединени американски щати договориха с Pfizer доставка на 1 милион дози от новото лекарство против ковид Съединени американски щати договориха с Pfizer доставка на 1 милион дози от новото лекарство против ковид
Властите в Съединени американски щати се договориха с компания Pfizer за доставката на няколко милиона дози от новото пробно лекарство против коронави...

Големият въпрос тук е какъв брой хора ще съумеят да минат през нея в точния момент? И какъв брой ще си пренебрегват признаците преди да е прекомерно късно?

Това напълно не е типична обстановка - множеството други заболявания се развиват постепенно и има време за реакция, а тук всеки час е от голяма важност. (...) Все още всеобщо не се схваща, че Коронавирус е многоетапно заболяване. В първите 7-10 дни след инфекцията вирусът се реплицира (размножава) експоненциално. След което при доста от тежките случаи се получава хиперактивация на личната имунна система (цитокиновата буря) и оттова нататък огромна част от провалите са вследствие на нейното деяние, а не толкоз на самия вирус. Това е повода в тази втора фаза да се ползват имуносупресанти (най-често стероиди), които обаче в първата фаза (когато би трябвало да се бори репликацията на вируса) по-често вредят. А средствата за битка с вируса -- като да вземем за пример моноклоналните антитела - имат действителен резултат единствено в първата фаза, само че не и по-късно (когато вирусът към този момент може да не е водещ фактор в патогенезата). Затова и е толкоз трагично да се вижда по какъв начин на доста места по света на пациентите към момента им се споделя: " Стойте си у вас към този момент, в случай че се влошите, ще ви предпишем моноклонални``. Въпреки че тези моноклонални имат резултат точно преди да пристигна утежняването, само че не и по-късно. Така се получава тъй като даже и от доста медицински лица механизмът на болестта към момента не се схваща изцяло. (...)

Отсега може да се планува, че при по-бедните хора и тези, които не могат да си разрешават да не отидат на работа с цел да се тестват, изолират и прочие, ще има голям брой случаи на трагично забавяне, до момента в който главните бенефициенти от тези лекарства ще са хората, които и в този момент са в положение да стартират курс моноклонални антитела при първата поява на признаци и позитивен тест.

Но, още веднъж, политиците евентуално ще разгласят цялостна победа над вируса за повторно и ще употребяват тези достижения на науката като опрощение за умишленото всеобщо ликвидиране на голям брой хора ", проучва Маринов.
 Pfizer заплаща 2 млн. $ на доктор, с цел да популяризира имунизацията при деца Pfizer заплаща 2 млн. $ на доктор, с цел да популяризира имунизацията при деца
Няколко от най-големите медийни компании в Канада кой знае за какво пропуснаха да разкрият, че прочут професор по педиатрия от канадската...

Молекулярният биолог припомня и репутацията на Pfizer от позиция почтеност и уместност особено за имунизацията им против ковид -! И показва, че и при хапчето си Pfizer стопира тестването авансово, то е правено върху дребна група хора (775 души) т.е. показва подозрение до каква степен оповестената успеваемост от 89% в действителност ще е толкоз в действителни условия. " Ваксината (на Pfizer) беше оповестена за цялостен триумф след тествания, които бяха направени по подобен метод, че да се скрие оптимално обстоятелството, че това не са стерилизиращи ваксини. И този триумф беше разгласен на база доста дребен брой заразявания в контролните и тестовите групи (което значи огромна неустановеност в оценката на успеваемостта и си и беше подложено на критика още тогава), а най-възрастните групи (при които успеваемостта на всички ваксини е доста намалена заради общата имуносенесценция) изобщо не бяха включения в тях ", припомня Маринов за репутацията на Pfizer. И още веднъж упорства - до момента в който няма политика да се спре разпространяването на вируса, COVID-19 ще е голям проблем -!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР