Проблемът е в това, че Стефан Янев и Асен Василев

...
Проблемът е в това, че Стефан Янев и Асен Василев
Коментари Харесай

Стоян Мирчев: Янев и Василев не опитаха да намерят мнозинство за подкрепа на актуализацията

" Проблемът е в това, че Стефан Янев и Асен Василев не се пробваха с всички сили да намерят болшинство в Народното събрание, което да поддържа актуализацията на бюджета . Те показаха актуализацията и споделиха, че чакат поддръжка. Но това е като бомба с часовников механизъм, тъй като при липса на болшинство, това, което оферират, може и да не излезе най-после ". Това съобщи пред БНР депутатът от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Стоян Мирчев.

Според него актуализацията на бюджета е била призната с помощта на Българска социалистическа партия. Той акцентира, че добавката от 120 лв. към пенсиите е краткотрайна антикризисна мярка, а преизчисляването на пенсиите е дълготрайна политика:

" Всички споделят, че би трябвало да се вдигнат пенсиите и то трайно, посредством политика. Единият от съставените елементи е да вдигнем коефициентът на 1,35. Да съгласиха се да го създадем от 1-ви октомври и в последния миг популистите в 46-ото Народно заседание направиха по този начин, че да не влезе от октомври, а от 25-и декември. Това е машинация, тъй като бюджетът, който актуализирахме, е до края на годината, т.е. още 5 дни. Тогава може да има ново държавно управление, което да каже, че през 2022-ра година коефициентът няма да е 1,35, а примерно 1,2. Тогава хората няма да са видели на процедура това преизчисление в пенсиите си ".

" Не е Българска социалистическа партия повода за преждевременния завършек на този парламент , ние единствени се опитахме да създадем нещо, само че не срещнахме схващане. Президентът може да разпусне Народно събрание, когато пожелае. Ако се види, че има предпочитание п оне отнемането от господин Гешев на Бюрото за отбрана на очевидци да мине на второ четене , може да ни даде още 1-2 дни. Тук казусът е, че аз не виждам предпочитание от Има Такъв Народ. Това, което заявиха, че идват да изчегъртват Борисов и отстраняването на Гешев, към този момент не го и разясняват.... Има Такъв Народ нямат предпочитание да се направи тази смяна ".

Мирчев дефинира като положителна поръчката на Движение за права и свободи да не поддържат Румен Радев за втори президентски мандат.

Интервюто на Диана Янкулова със Стоян Мирчев в предаването " Неделя 150 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР