Пробив в магистрален топлопровод остави без парно и топла вода

...
Пробив в магистрален топлопровод остави без парно и топла вода
Коментари Харесай

Авария остави без парно части от София - кога ще бъде възстановено топлоподаването?

Пробив в магистрален топлопровод остави без парно и топла вода част от центъра на София и кварталите " Иван Вазов ", " Крива река " и част от " Лозенец " Заради местни повреди топло липсва и в дребни елементи от източните квартали на столицата
Аварийните екипи работят по отстраняването на повредата, която е засегнала най-вече клиенти в столицата. Тя е на кръстовището на улиците " Константин Иречек " и " Даскал Манол " и е засегнала магистрален топлопровод, който е над 50 годишен.

Пробивът е зародил поради разяждане на тръбите подземен, по които тече гореща вода, с цел да зареждат с парно кварталите от региона на НДК през Медицинска академия, " Крива река ", " Иван Вазов " и част от " Лозенец ". Целта на екипите е в късните часове през днешния ден да приключат работа и най-късно на следващия ден заран топлоподаването да бъде възобновено.



Пробивът в магистралния топлопровод, който минава под ул. " Даскал Манол " е зародил рано тази заран. Конкретният сектор е в употреба от 1970 година.

" Причината за повредата е разяждане на метала. Топлопровода е в употреба повече от 40 години и е обикновено да пораждат повреди в резултат разяждане на метала ", съобщи инж. Йордан Йорданов, шеф на дирекция " Експлоатационна активност " в Топлофикация - София.

Заради повредата без парно и топла вода остават част от центъра към НДК, региона към Медицинска академия и квараталите Крива Река, Иван Вазов и част от Лозенец и Южния парк.



Мястото, където е зародил пробива в топлопровода е локализирано в 9 часа тази заран.

" Както виждате нашите екипи са проведени неотложно, работят по премахване на повредата. Мястото е добре обезопасено. Полагат нужните старания, като се чака топлоподаването да бъде възобновено в ранните часове на утрешния ден ", изясни инж. Йордан Йорданов, шеф на дирекция " Експлоатационна активност " в Топлофикация - София.

Заради местни повреди парно и топла вода няма в дребни елементи на кварталите " Яворов ", " Гео Милев ", " Дианабад " и " Надежда ".

Най-късно към 17:30 на следващия ден се чака да бъде възобновено топлоподаването на четири кооперации, които са на ъгъла на улиците " Сан Стефано " и " Оборище ". В дребни елементи от " Дианабад " и " Гео Милев " топлото ще стигне още веднъж до домовете на хората още на следващия ден към обяд, а в шест от блоковете на квартал " Надежда 4 " подаването на парно и топла вода се възвръща сега.

Оператор: Михаил Врабчев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР