Призовават президента да наложи вето н арешението, с което ДДС

...
Призовават президента да наложи вето н арешението, с което ДДС
Коментари Харесай

Ресторантьори: Г-н президент, наложете вето на повишеното ДДС!

Призовават президента да наложи несъгласие н арешението, с което Данък добавена стойност на слабоалкохолните питиета се връща на 20% от 1 юли

Днес станахме очевидци на пряк изстрел в главата на българския туризъм, пишат в позиция от сдружението и от асоциацията на заведенията във връзка увеличението на Данък добавена стойност за слабоалкохолните питиета след 1 юли. Народното събрание не одобри импортираното предложение ставката да бъде непокътната.

Икономическият екип на премиера Кирил Петков за следващ път потвърди, че не схваща нищо от стопанска система, пишат кръчмарите - Или, в случай че схваща, не му пука за хората в тази клета територия, които пробват да вършат бизнес, изхранващ стотици хиляди фамилии.

Според тях намерено се работи против бизнесмените в България, и това не е извод единствено на нашия отрасъл, а и на редица други браншове. Действията на държавното управление откогато е на власт, навяват само за опит да се превземат територии и да се унищожават бизнеси, които по-късно да бъдат овладени.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България неведнъж са заявявали, че нямат политически пристрастия и обвързаности.

"Ще си позволим да цитираме партии, тъй като е значимо кой каква позиция има. Предложението за опазване на Данък добавена стойност за слабоалкохолни питиета бе импортирано от ГЕРБ като смяна в Закона за актуализация на бюджета. Предложението беше подкрепено от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане. Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България гласоподаваха срещу (с изключение на по 1 народен представител от Политическа партия и БСП), а Има Такъв Народ срещу и въздържал се, което на процедура си е срещу (отново като се изключи 1 депутат). Министърът на туризма Христо Проданов от Българска социалистическа партия, чиято работа би трябвало да е да пази българския туризъм, въобще не беше в залата ", пишат от сдружението и асоциацията. Според тях най-вероятно предстоят нови избори и ще упорстват тези, които "обстрелват бизнеса им с гранатомети ", да не се бият в гърдите по тематиката.

"Сега не ни остава нищо друго, с изключение на да се обърнем към президента на Република България Румен Радев с настойчива молба - да наложи несъгласие над мракобесното нарастване на Данък добавена стойност за част от продуктите в нашия банш ", пишат от двете организации.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР