призова страните от Близкия изток да прекратят призивите за бойкот

...
призова страните от Близкия изток да прекратят призивите за бойкот
Коментари Харесай

Мюсюлмански държави призовават за бойкот на френски стоки, Франция не отстъпва

призова страните от Близкия изток да прекратят апелите за протест на френски артикули в символ на митинг против отбраната на президента Еманюел Макрон на правото да се демонстрират карикатури на пророка Мохамед, оповестява BBC, циттирано от БГНЕС.
“Няма да се отречем от нашите карикатури ”, сподели Макрон и добави, че учителят Самуел Пати " е погубен, тъй като „ ислямистите желаят нашето бъдеще ". Карикатурите бяха прожектирани върху административни здания в страната, което провокира неодобрение в Арабския свят, напомня ДПА.
 Франция ускорява битката против ислямския радикализъм Франция ускорява битката против ислямския радикализъм
Френските управляващи имат намерение да засилят битката против радикалните ислямисти след терористичната офанзива на 16 октомври в столичния регио...
Френски артикули бяха отстранени от някои магазини в Кувейт, Йордания и Катар. Междувременно антифренски митинги бяха организирина в Либия, Сирия и линията Газа.
От френското външно министерство обявиха, че " неоснователните " апели за протест са " подтиквани от коренно малцинство ". Всичко това свидетелства за блян да се разпали злоба срещу Франция, се споделя в декларация на външния министър на страната Жан-Ив льо Дриан.
Макрон удвои своята отбрана на френските полезности в известие в Туитър, което гласеше: " Ние в никакъв случай няма да отстъпим. "
Политическите водачи на и Пакистан упрекнаха Макрон, че не зачита " свободата на убежденията " и маргинализира милионите мюсюлмани във Франция. 
В събота турският президент Реджеп Тайип Ердоган предложи за повторно Макрон да потърси " психическа помощ ” по отношение на възгледите си за исляма.
 Франция освободи мигрантски лагер в Кале от 800 души Франция освободи мигрантски лагер в Кале от 800 души
Френските сили за сигурност освободиха мигрантския лагер в Кале, в който живееха сред 700 и 800 души, съобщи във вторник ANSA. Операц...
Пакистанският министър председател Имран Хан упрекна френския президент, че “напада исляма ” и по този начин провокира поляризация, която “неизбежно води до радикализация ”.
Подобни мнения принудиха Франция да отзове посланика си в Турция за съвещания. Позиция изрази и първият посланик на Европа. “Изявлението на президента на Турция по адрес на президента на Франция е недопустимо. Призоваваме Турция да приключи тази рискова серпантина на борба ”, написа в туитър Жозеп Борел, посланик №1 на Европейски Съюз.
Бокотът обаче не стопира. Някои лавици на супермаркетите бяха опразнени от френски артикули в Йордания, Катар и Кувейт. В Кувейт, огромен търговски съюз подреди на протест на френски артикули.
Хаштаг, призоваващ за протест на френската верига супермаркети Carrefour, беше втората най-обсъждана тематика в Саудитска Арабия - най-голямата стопанска система на арабския свят.
В Египет интернет консуматори осмяха Макрон, изобразявайки го като куче. Те разгласиха лист с френски компании, като “Пежо ”, “Рено ” и “Данон ”, които да бъдат бойкотирани.
 Макрон непосредствено упрекна Турция, че праща джихадисти за Нагорни Карабах Макрон непосредствено упрекна Турция, че праща джихадисти за Нагорни Карабах
Френският президент Еманюел Макрон изиска от Турция да изясни идването на джихадистки бойци в Азербайджан - и прикани НАТО да се из...

След бурята от събития, френският президент Еманюел Макрон потвръди позицията на Франция. В изказване, той акцентира неизменността на курса и политиката на републиката на фона на рецензиите в страните от Близкия изток, породени от позицията на формален Париж към мюсюлманската общественост. Макрон разгласява своя отговор по отношение на отбраната на главните свободи в Туитър.
" Ние се грижим за свободата по всевъзможен вероятен метод и подсигуряваме тъждество. Що се отнася до братството, ние го претърпяваме интензивно. И убеждавам ви, нищо няма да ни принуди да се оттеглим от тази позиция ", се споделя в изказването, представено от БГНЕС.
В същото време Макрон акцентира, че най-новата история на Франция е „ история на битката против тиранията и другите типове фанатизъм “. " И нищо не може да ни принуди да отстъпим по този път ", разгласи френският водач.
" Ние почитаме всички съществуващи разлики в позициите в духа на мирното общуване. Никога обаче няма да се съгласим със съществуването на език на омразата и ще защитим концепцията за осъществяване на диспути в рационални граници ", увери френският президент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР