Признайте си, колко от вас имат в аптечката си витамим

...
Признайте си, колко от вас имат в аптечката си витамим
Коментари Харесай

Повече витамин С, по-хубава кожа

Признайте си, какъв брой от вас имат в аптечката си витамим С и какъв брой постоянно протягат ръка към него? Май единствено в случаите, когато настинката ни е приклещила на тясно и си спомняме какъв брой потребен в действителност е той. Утрояваме дозата на хапчета или го търсим под формата на ампули, изстискваме го от лимони и портокали и пием повече фрешове, търсейки своя „ избавителен пояс “ във всички по-безопасни и натурални способи.

Да, това, което всички знаем, е, че витамин С е хранителен детайл, който усъвършенства имунната ни система и който, за жалост, не можем да произвеждаме сами. Затова се постанова да си го набираме или като хранителна добавка, или посредством плодове като киви, ягоди, лимони и портокали, тъй като те са неговият най-богат натурален източник. А все по-често търсим опция в това кое е положително за тялото и организма точно в нещата, с които се храним.



И лицето озарява

Също толкоз добър резултат обаче витамин С има и върху кожата ни, в случай че го нанасяме непосредствено върху нея. И тук нескрито излизат други негови незаменими свойства, тъй като той работи като мощен антиоксидант и укрепва и пази епидермиса. Защо обаче антиоксидантите са толкоз значими? Защото те обезвреждат действието на свободните радикали, които форсират процеса на стареене и могат да увредят протеините, липидите и ДНК-то на кожните кафези. По този метод кожата ни има освен по-сияен и пресен тип, само че и понижаваме процеса на появяването на бръчки.

Да, харесваме си тези фините, които към този момент виждаме към очите си, тъй като знаем какъв брой мемоари има събрани в тях, само че не желаеме и да стават повече. Но като се изключи че се бори сполучливо със свободните радикали, витамин С подкрепя и синтеза на колаген, което значи по-стегната и млада кожа. Ето за какво този хранителен детайл, който е прочут още и като „ аскорбнова киселина “ , е толкоз нужен за това лицето ни да сияе, а кожата ни да се усеща по-защитена и подхранена. Особено на прага на новия сезон и откакто е била излагана дълго време на слънце. А и със замърсяването на въздуха надали скоро ще се преборим.



Как да си го набавим?

Може би до момента не сме обръщали внимание дали тъкмо тази съставна част участва в наличието на крема или серума, който използваме, само че пък не е късно да променим това. Защото грижата за кожата (и по-скоро превантивната грижа) е нещо, което постоянно подценяваме, а тъкмо тя е тази, която резервира младостта и стопира времето, с цел да не оставя толкоз изразено следите си върху лицето ни. Затова доста харесваме серумите и всички тези артикули, при които дейните съставки са малко по-концентрирани и постоянно подкрепят действието на крема, който бихме употребявали по-късно.

Новата ни находка е тъкмо такава – . Съдържа 10% чист витамин С на прахуляк – централизация, която предлага най-благоприятен баланс сред резултатност и търпимост от кожата. Защото колкото по-висока е концентрацията, толкоз по-трудно кожата го понася. Проучвания сочат, че централизация от над 20% не покачва биологичните изгоди от използването му, до момента в който в това време може да провокира неспокойствие на кожата. Балансът в този артикул е открит, изключително във връзка с останалите му съставки като хиалуроновата киселина и Ликохалкон А, с които отлично си партнира, с цел да имаме всичко това, от което кожата ни се нуждае, без значение какъв вид е –  в това число е подобаващ и за по-чувствителна и склонна към раздразнения кожа.



Как да използваме този бустер?

Най-добре е да го използваме заран и вечер, върху добре почистена кожа и директно преди хидратиращ артикул. Със сигурност няма да я омазни в допълнение, тъй като има лека текстура, която бързо попива и се всмуква незабавно. Освен това е доста подобаващ за основа за грим. Добре е да знаем, че се нанася преди слънцезащитата и какъвто и да било различен крем.

Трябва да обърнем внимание и на самото потребление на бустера, тъй като чистият витамин С е обособен в горната част на флакона и би трябвало да се натисне специфичен бутон, с цел да се смеси прахът с емулсията, преди да пристъпим към използването му. Това се постанова, тъй като при допир с О2 във въздуха витамин С губи своята резултатност, окислява се и става оранжев на цвят. Тази, на първи взор, комплицирана интервенция обаче си заслужава всяко изпитание, тъй като още първите няколко дни усещаме кожата си доста по-свежа и сияйна от преди.



 

С поддръжката на Eucerin

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР