Признаваме си, орхидеята е едно от най-капризните цветя. За да

...
Признаваме си, орхидеята е едно от най-капризните цветя. За да
Коментари Харесай

Само 1 грешка и вашата ОРХИДЕЯ ще умре

Признаваме си, орхидеята е едно от най-капризните цветя. За да се радвате на красивите и багри, би трябвало да сте наясно с това от какво се нуждае растението и по какъв начин да задоволите множеството му прищявки.

Много хора бързат да си купят орхидея, само че въобще не се замислят, че неналичието на информация, обвързвана с развъждането й, може да докара до съдбовен край.

Хората нормално позволяват все едни и същи неточности, когато става въпрос за орхидеите. Ще ви споделим кои са най-разпространените измежду тях. Много внимавайте с вашите растения и не позволявайте да допускате и вие същите неточности.

Грешките, които могат да съсипят нашата орхидея:

Прекомерно поливане

Това е едно от нещата, които могат да доведат до неприятен край. Не бива да се прекалява с водата, тъй като корените на растението ще стартират да гният, листата ще пожълтеят и ще окапят. Това е симптом, че с вашето цвете няма да го бъде и ще се наложи да си кажете „ Сбогом ”.

Липса на поддържане

Помнете, че орхидеите, сходно на всички останали растения, се нуждаят от подобаваща тор, от която да черпят нужните за тях хранителни субстанции. Трябва преди този момент да се информирате какъв брой постоянно да подхранвате цветето, какви натурални артикули можете да ползвате и дали въобще има потребност от профилирани разтвори или можете и сами да си ги приготвяте вкъщи.
 Ако желаете да спасите УМИРАЩА орхидея, неотложно направете това (ВИДЕО) Ако желаете да спасите УМИРАЩА орхидея, неотложно направете това (ВИДЕО)
Орхидеите са едни от най-великолепните растения по целия свят. Вероятно това е съществена причина хората да ги отглеждат и да поставят за тях...

Прегряване

Това е следващата пагубна неточност. Не позволявайте корените и листата на растението да се прегреят, тъй като това ще го умъртви. Ако в стаята е прекомерно топло и слънчевите лъчи нагряват прозореца, където е сложена саксията, преместете я на друго място за няколко часа, тъй че температурата на листата и корените последователно да се изравни.

След това ви съветваме да напръскате листата му с вода и да ги забършете с забрадка.

Не допускайте тези неточности, в случай че не желаете вашите красиви орхидеи да загинат!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР