Признаци, по които да различим двете инфекцииОчаква ни настъпление на

...
Признаци, по които да различим двете инфекцииОчаква ни настъпление на
Коментари Харесай

Грип или Ковид?

Признаци, по които да отличим двете инфекции
Очаква ни нахлуване на свински грип A(H1N1), предизвестяват специалисти. В това няма нищо извънредно през зимата, само че би трябвало да вземем поради, че след две години битка с Ковид нашият организъм е отпаднал и изключително уязвим.

Симптомите на свинския грип и Ковид не е елементарно да бъдат различени от неспециалист. Общото сред двете болести е, че се предават по въздушно-капков и битов път. И въпреки всичко – от какво сме заболели? 

Признаци на свински грип A(H1N1):

* Остро начало на болестта, първите признаци се появяват в границите на 12 часа;
* Висока температура - 39,5 градуса или повече;
* Главоболие и мускулни болки;
* Обща интоксикация на тялото;
* Суха кашлица, която бързо става натрапчива и мъчителна със опасност да се трансформира в пневмония. Някои пациенти развиват повръщане и хранителни разстройства.

Признаци на Ковид:

* Постепенно начало;
* Главоболие;
* Болки и инфектиране в гърлото;
* Кашлица;
* Недостиг на въздух;
* Висока температура;
* Диария (не е задължителна);
* Загуба на подушване и усет (не са задължителни);
* Умора.

За да се обясни диагнозата и да се разбере дали е грип или ковид, ще помогне PCR тест. Това е значимо, защото лекуването на инфекциите се разграничава доста.

При свинския грип има огромна възможност от бързо развиване на пневмония - на втория или третия ден от болестта. Ето за какво при първите признаци на остро респираторно заболяване е належащо да се консултирате с доктор и да употребявате антивирусни медикаменти, с цел да блокирате в точния момент интензивността на вируса. Други затруднения на грипа включват хипертермични и хипертоксични реакции, в редки случаи увреждане на централната нервна система и разнообразни съдови реакции. За неприятен шанс, може да се болестите с два грипни варианта по едно и също време.

Навременната имунизация остава главният и най-надежден метод за попречване на грип, припомнят специалисти.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР