Признанието на Асен Василев, едно от децата на лейтенант Шмитд,

...
Признанието на Асен Василев, едно от децата на лейтенант Шмитд,
Коментари Харесай

Евгений Михайлов проговори за офшорката на Асен Василев: Поне от година е лелеяният план на Радев за дългосрочен служебен кабинет

Признанието на Асен Василев, едно от децата на лейтенант Шмитд, че е напуснал офшорката и останалите си компании, година преди да стане министър е епохално признание! Това написа в собствен коментар режисьорът Евгений Михайлов.

" Това единствено подсказва, че още тогава е бил изготвян лелеяният проект на Радев за дълготраен длъжностен кабинет! ", добавя той.

Както ПИК заяви, настояща офшорна компания, записана на Британските Вирджински острови, е 100% благосъстоятелност на някогашния финансов министър и сегашен водач на новосформираната коалиция, подкрепяща президента Румен Радев - “Продължаваме промяната”. Офшорката Акселберт Лимитед (Akselbert Ltd) e записана с номер 1873705 и адрес Роуд Таун, Тортола, п. к. 4649, Кларънс Томас Билдинг, съгласно разобличаване на в. Труд.

Дружеството все още е в положително положение и е настоящо, като е учредено на 12 май 2015 година

Асен Василев има целия капитал от 50 000 акции. ДАНС, Национална агенция за приходите и КПКОНПИ към този момент започнаха инспекции на политици, притежатели на офшорни компании, само че се оказва че шефът на Национална агенция за приходите, за който е ясно, че е получил ревизионния си отчет за дължими над 1.2 млн. лева за компанията Гранекс Трейдър преди да я продаде, в този момент ще би трябвало да ревизира някогашния си шеф, който дълго прикриваше дейностите му, разяснява изданието.

Офшорката Акселберт Лимитед от своя страна има в България няколко сдружения, които все още в българския указател стоят вписани с краен притежател Асен Василев. Това са “СТВ България” ЕООД и “СТВ Холдингс” ЕООД. До назначението си за длъжностен министър на финансите Асен Василев е бил директен притежател, без присъединяване на офшорката, и на българската “СТВ Консълтинг” ЕООД, чието изписване на латиница в комерсиалния указател е CTW CONSULTING.

Преди назначението си за длъжностен министър на финансите, новият водач в инженеринговия партиен план, подкрепящ президента Радев, е бил и в управителните органи на още едно сдружение зад граница, което като название съответствува с българския му аналог. Това е записаната в Англия CTW CONSULTING LIMITED. Може би не инцидентно и в Уорикшир, Англия има още една компания със сходно название, която се ръководи от лица с азиатски имена, а точно CTW ASIA CONSULTING LIMITED.

Вчера Асен Василев разяснява, че още година преди да заеме поста длъжностен министър на финансите, е напуснал сдружението.

За изтеклите през вчерашния ден имена на братя Бобокови в досиетата " Пандора ", Михайлов разяснява иронично: " Тук няма изненада, нали? Е, имат известна непосредственост с президентски консултант, само че... какво му пука на почтеното президентство. Важното е да се громят " нечестните ". Михайлов припомня, че братята, преди да бъдат разследвани за отпадъците, изплуваха от есемеси с президентския консултант Пламен Узунов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР