Приятно ми е, Ива“ – казва Ива Тодорова, излизайки на

...
Приятно ми е, Ива“ – казва Ива Тодорова, излизайки на
Коментари Харесай

Запознаване с Ива в Театър 199

„ Приятно ми е, Ива “ – споделя Ива Тодорова, излизайки на сцената на Театър 199 пред претъпкан с познати хора салон. Не съм напълно сигурна дали всички в действителност познават Ива, най-малко не и преди представлението, само че след него към този момент – сигурно. Аз съм от тези, които са попаднали на тази премиера неслучайно, само че въпреки всичко не знам какво тъкмо да чакам.

„ Приятно ми е, Ива “ е последната премиера на Театър 199 – монолог на една симпатична, ексцентрична и невероятна Ива Тодорова, почнала кариерата си като актриса, траяла я като брачна половинка на италианец в Италия и напоследък разрастваща я в посока „ реклама и маркетинг “ назад в България. Текстът е написан от самата Ива, режисурата е подкрепена или, дано го кажем красиво, въодушевена от Стоян Радев, а измежду останалите значими участници в това театрално прекарване почтено се подрежда и дребната Ая, която е направила персонално една дребна част от реквизита.



споделя за себе си. Всичко, което тя споделя, е истина – познавам Ива и знам, че даже тези от нейните истории, които в никакъв случай не са се случили, тя ги претърпява по този начин, все едно са същински. Така че в тази пиеса няма нищо погрешно, нищо тривиално, нищо скучно.

По някакъв чудноват метод „ Приятно ми е, Ива “ кореспондира необикновено успешно с предходното зрелище, което гледах в този спектакъл – „ “. Бае Слави, който споделя за живота си искрено, супер смешно и забавно, е далечният банишорски прародител на актуалната хипстърка Ива. И тя като него е любопитен наблюдаващ и всепрощаващ българин, изправен пред една комплицирана и мъчителна екзистенциална обстановка – живеенето в тази страна.

Може би най-трудното на едно смешно зрелище – а Ива в действителност е доста занимателна – е мярката на това да не се отива към лигавото, към циничното, към искрено просташкото, от дълго време заели централните места в родните комични постановки. Ива прелестно удържа своя монолог в границите на мъдро разказаните случки, преминаващи незабелязано в изцяло съществени въпроси. Голямото смеене в залата от време на време стопира и настава цялостна тишина – точно тя евентуално е най-голямото доказателство, че това е в действителност добър спектакъл.

Казано с две думи: незабавно отивайте да се запознаете с Ива.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР