Приятелят на Алекс Мърдо получава почти 4 години затвор за подпомагане на кражба от семейството на мъртвата си прислужница

...
ЧАРЛСТЪН, Южна Каролина (AP) — Дългогодишен приятел на опозорения адвокат
Коментари Харесай

ЧАРЛСТЪН, Южна Каролина (AP) — Дългогодишен приятел на опозорения адвокат от Южна Каролина Алекс Мърдо бе осъден във вторник на близо четири години в затвора за план за кражба на милиони долари в застрахователни споразумения от синовете на мъртвата икономка на Мърдо.

Кори Флеминг каза, че знае, че адвокатът, който сега излежава доживотна присъда за убийството на съпругата и сина му, ще открадне нещо от семейството, но той си помисли, че може да са 100 000 долара - не цялата награда от над 4 милиона долара.

Федералният съдия Ричард Гергел осъди Флеминг на 46 месеца затвор, което беше долната граница на насоките за присъда . 54-годишният Флеминг се предаде на федералните маршали и незабавно започна да излежава присъдата си.

Флеминг и адвокатската му кантора са направили около 675 000 долара по споразумението, които оттогава са изплатени, според съдебните регистри.

Флеминг е вторият сътрудник на Мърдоу, изпратен в затвора, откакто следователите започнаха да проверяват всеки аспект от живота му през юни 2021 г., след като съпругата и синът му бяха застреляни до смърт в дома им в Южна Каролина. Мърдо беше осъден за техните убийства и излежава доживотна присъда в щатски затвор.

Банкерът Ръсел Лафит беше осъден на седем години затвор по-рано този месец, след като се призна за виновен в това, че е помагал на Мърдоу да открадне пари от сетълменти, за които вече лишеният от адвокатска отговорност адвокат получи клиенти след катастрофи на превозни средства или трудови наранявания. Лафит обжалва присъдата и присъдата си.

Въпреки че Флеминг знаеше, че Мърдо иска от него да направи нещо лошо, той каза, че не осъзнава дълбочината на покварата на стария си приятел.

Мърдо все още е изправен пред повече от 100 обвинения в щатски и федерални съдилища за престъпления, според прокурорите, вариращи от кражба от клиенти и адвокатска кантора на семейството му до управление на мрежа за пране на наркотици и пари до укриване на данъци до неуспешно уреждане на някой да го убие, за да може оцелелият му син да получи живот застрахователни пари.

В случая на Флеминг жертвите бяха Глория Сатърфийлд и двамата й синове. Сатърфийлд почистваше къщата на Mudaugh, гледаше двамата им сина и правеше всичко друго, което семейството поиска повече от 20 години. Тя почина, след като си удари главата при падане в дома през февруари 2018 г.

Мърдо обеща на синовете, които бяха млади възрастни, че ще се грижи за тях и им препоръча да наемат Флеминг като техен адвокат. Той не им каза, че Флеминг е дългогодишен приятел, съквартирант в колежа и кръстник на един от синовете му.

Мърдо каза на застрахователните компании, че Сатърфийлд е спънал кучетата им и ги е убедил да платят повече от 4 милиона долара на каквото въпреки че са били собственост на Сатърфийлд чрез Флеминг. Но вместо това Мърдо накара Флеминг да му изпрати чековете. Синовете не са видели и стотинка, докато финансите на Мърдо не започнат да се разпадат и те не наемат друг адвокат.

Флеминг се отказа от лиценза си да практикува адвокат както в Джорджия, така и в Южна Каролина, като каза, че опозорява професията.

Десетки писма от приятели. семейство и колеги, говорещи за благотворителната дейност на Флеминг, доброто сърце и желанието му да помага на другите, бяха внесени в съда.

Флеминг се призна за виновен през май по федерално обвинение в заговор за извършване на телена измама. Той е изправен пред подобни държавни обвинения в кражбата от семейството на Сатърфийлд и прокурорите от Южна Каролина заявиха, че планират да го изправят пред съда през септември.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР