Привличането на стратегически инвестиции изисква обединяването на усилията на всички

...
Привличането на стратегически инвестиции изисква обединяването на усилията на всички
Коментари Харесай

Радев се загрижи за привличането на инвестиции у нас

Привличането на стратегически вложения изисква обединяването на напъните на всички институции, поддръжка и гаранции от най-високо политическо равнище и това е идея, за която президентската институция не е преставала да работи. Това съобщи президентът Румен Радев на среща на " Дондуков " 2 с министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов, на която го срещна с неотдавна извършените от него диалози на най-високо политическо равнище за привличането на стратегически вложения у нас. Информация за диалога бе публикувана от пресцентъра на президентството.

Радев похвали Богданов за работата му отпред на Българската организация за вложения по време на мандата на последното служебно държавно управление. От президентството акцентират, че тогава е основана една от най-големите стопански зони на Балканите - в Доброславци, която дава благоприятни условия за огромни вложения в региона на зелената стопанска система, автомобилната промишленост и електрическата подвижност.

По думите на Богдан Богданов работата по основни за България планове продължава и положените старания в тази тенденция би трябвало да бъдат надградени. Той посочи, че е належащо да бъде обезпечена предвидимост за бизнеса, с цел да бъдат осъществени евентуалните капиталови планове.

Богданов благодари на президента за визитата му на извършения неотдавна Международен панаир в Солун, в който България беше почетна страна участник. Той подчертава и върху приноса на служебното държавно управление, президентствотои Министерството на стопанската система и промишлеността за организирането на българското присъединяване в интернационалното комерсиално ревю.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР