Приветстваме постигнатото споразумение за решение на дългогодишния спор между Република

...
Приветстваме постигнатото споразумение за решение на дългогодишния спор между Република
Коментари Харесай

ВМРО кима одобрително към компромиса между Гърция и Македония

Приветстваме постигнатото съглашение за решение на дългогодишния спор сред Република Македония и Република Гърция. Надяваме се това решение да е трайно и да отвори пътя на Република Македония към Европейски Съюз и НАТО. Това се показва в позиция на Вътрешна македонска революционна организация по отношение на направения компромис.

Същевременно следим деликатно осъществяването на контракта за добросъседство сред Република Македония и Република България. Правата и законните ползи на повече от 100 хиляди български жители в Република Македония, както и на македонските жители с българско национално съзнание би трябвало да бъдат абсолютно предпазени и спазвани.

Порочните антибългарски практики, като кражба и замяна на общата история, имитация на исторически обстоятелства в учебниците по история, потребление на език на омразата по отношение на България са неприемливи, неприемливи и несъвместими с участие в Европейския съюз.

Тези практики би трябвало да бъдат изкоренени и отстранени, според клаузите на контракта за добросъседство и ние следим деликатно това да се случи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР