Приветстваме намерението на Германското председателство прилагането на Европейската стратегия за

...
Приветстваме намерението на Германското председателство прилагането на Европейската стратегия за
Коментари Харесай

България подкрепя електронното правосъдие да стане приоритет на ЕС

„ Приветстваме желанието на Германското председателство използването на Европейската тактика за електронно правораздаване да бъде водещ приоритет в неговата стратегия. В изискванията на рецесия е значимо електронните услуги да бъдат употребявани за обезпечаване на достъп до правораздаване. В България към този момент са подхванати законодателни дейности за рационализиране на правната рамка за потребление и достъп до цифрово правораздаване. “ Това съобщи пред сътрудниците си през днешния ден министърът на правораздаването Данаил Кирилов . Той взе присъединяване в неофициалното съвещание на Съвета на Европейския съюз „ Правосъдие и вътрешни работи “ (част „ Правосъдие “), което се организира посредством видеоконференция през днешния ден.
 
 Данаил Кирилов пресцентър, Министерството на правораздаването

По време на съвещанието бяха извършени полемики по отношение на превъзмогването на пандемията от ковид в европейските демокрации при цялостно ценене на върховенството на правото. Кирилов изясни, че противоепидемичните ограничения в България са били взети при отчитане на характерните особености на разпространяването на ковид в страната и на нуждата да бъде избегнат несъразмерен напън върху националната здравна система.

Министрите на правораздаването разискаха и противодействието на дезинформацията и речта на омразата, които съставляват особена опасност за демократичните общества в изискванията на COVID-19.

„ Напълно сме транспонирали и Рамковото решение по отношение на битката с избрани прояви на расизъм и ксенофобия чрез наказателното право. Страната ни е приела солидна правна рамка за битка с закононарушенията от ненавист, която се ползва дейно. Считам, че точното въвеждане в националното право на към този момент признатите актове и тяхното прецизно използване е основополагащо за противопоставяне на това предизвикателство “, сподели още Кирилов.

„ Позицията на страната ни е, че противодействието на дезинформацията следва да се базира на положителен метод и поощряване на положителните практики, свързани с повишение на медийната просветеност “, сподели в умозаключение той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР